PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
GÈNERE, FEMINISMES i LGTBI

25 de novembre del 2013

25 DE NOVEMBRE
DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA I EL MALTRACTAMENT A LES DONES 2013

 

Commemoració del Dia Internacional Contra la Violència i el Maltractament a les Dones (25 de Novembre) amb un extens programa d'activitats

Sabadell commemora el Dia Internacional Contra la Violència i el Maltractament a les Dones amb un extens programa de 17 activitats que tindran lloc entre els mesos de novembre i desembre.

L'acte central tindrà lloc el dia 25 de novembre a 2/4 de 8 de la tarda a la Plaça Doctor Robert (en cas de pluja es realitzarà al Casal Pere Quart) i serà conduït per la periodista sabadellenca Elisabet Carnicé. Inclourà una encesa conjunta d'espelmes, la realització d'un minut de silenci en record de totes les víctimes de la violència masclista que hi ha hagut durant l'any 2013, la lectura de textos - a càrrec de diverses entitats ciutadanes- i del manisfest a càrrec d'Anna Fité, escriptora sabadellenca. Finalitzarà amb el cor de Gospel " La Carena" de la Unió Excursionista de Sabadell. L'acte serà organitzat per la Taula d'Entitats d'Igualtat de Gènere i l'Ajuntament

El programa d'activitats en commemoració del dia internacional inclou un ventall de propostes que inclouen desde l'inici de la campanya " Ni un pèl enrere" adreçada a les perruqueries amb l'acord del Gremi de Perruquers, el Pla d'Intervenció amb joves per l'erradicació de la violència masclista (que inclou la presentació del Clip-Flash " Lucha" de l'artista KS Mc, xerrades i tallers per a reflexionar i per l'adquisició d'habilitats socials com la xerrada " La resilència, una nova manera d'apropar-se a la vida" a càrrec de Jordi Grané, exposicions i lectures de textos.

Ni un pèl enrere. Per un Sabadell sense violència de gènere
El dia 11 de novembre, l'Ajuntament de Sabadell i el Gremi de Perruquers i Comarca, van presentar als diferents mitjans de comunicació la campanya "Ni un pèl enrere" contra la violència de gènere. Es tracta d’un projecte pioner a tot l’Estat.

Aquesta campanya s'emmarca dins del programa d'actes commemoratius del Dia Internacional contra la violència i el maltractament de les dones (25 de novembre).

Descarregueu-vos la nota de premsa.

Amplieu la informació relacionada amb la campanya

 

Presentació del programa d'actes en roda de premsa
El dilluns 18 de novembre, es va presentar en roda de premsa, el programa d'actes commemoratius del dia 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència i el maltractament a les dones.

El programa d'activitats d'aquest any inclou 18 activitats. L'acte central tindrà lloc el mateix 25 de novembre a 2/4 de 8 de la tarda a la Plaça Doctor Robert i serà conduït per la periodista sabadellenca Elisabet Carnicé.

Descarregueu-vos la nota de premsa.

Acte central del Dia Internacional contra la violència i el maltractament de les dones
Nota de premsa. 25 de novembre de 2013

Aquest vespre, Sabadell ha commemorat el Dia Internacional contra la violència i el maltractament de les dones, amb un acte central que s’ha portat a terme a la Plaça Doctor Robert i que ha conduït la periodista sabadellenca, Elisabet Carnicé.

L’acte ha estat organitzat per la Taula d’Entitats d’Igualtat de Gènere i l'Ajuntament de Sabadell.

46 espelmes contra la violència de gènere. Article publicat per iSabadell (26/11/2013)

Galeria fotogràfica
PUBLICACIONS
Recull de premsa


Recull de les notícies aparegudes als diferents mitjans de comunicació locals i supralocals relacionades amb el programa d'activitats del Dia Internacional contra la violència i maltractament a les dones.

Descarregueu-vos el recull de premsa

Monogràfic "Joventut i Violència masclista, noves formes, vells conceptes"


Amb motiu del Dia Internacional contra la violència i el maltractament a les dones, des de la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania, s'ha treballat en l'elaboració d'un monogràfic dedicat a la joventut i la violència masclista.

Descarregueu-vos el monogràfic

Monogràfic: Mutilació Genital Femenina. Edició novembre de 2012

En el marc d'aquest Dia Internacional, l'any 2012, des de la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania es va voler abordar el tema de l'ablació o mutilació genital femenina com a forma de violència envers les dones, que implica tant una vulneració dels drets humans, com un obstacle per assolir la pau i el progrés de les nacions i dels pobles.


Descarregueu-vos el monogràfic

Apunts sobre "Violència de gènere": Publicació reeditada i actualitzada el mes de desembre de 2012. Aquesta publicació té com objectiu donar elements de reflexió sobre aquesta realitat que, desgraciadament, cada dia és notícia. Alhora, inclou recursos, tant presencials com virtuals, per aprofundir en la temàtica o per cercar suport.


Apunts sobre "El Sexisme"
: Publicació reeditada i actualitzada el mes de desembre de 2007. Aquesta publicació té com objectiu donar elements de reflexió sobre el sexisme: què és? perquè n'hi ha? actituds sexistes?. Alhora, inclou recursos, tant presencials com virtuals, per aprofundir en la temàtica o per cercar suport.

 

Què faig si...?