PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

PROGRAMA D'ACCIONS

 

 

 

 

 

 

 

 

 


PROGRAMACIÓ D’ACCIONS

>> Calendari institucional 2014

 

>> Acte central de commemoració del 8 de març. Dia Internacional de la Dona

Aquesta commemoració simbolitza la lluita història per la igualtat de gènere. Fins a la data s’han aconseguit moltes fites, però encara hi ha molts reptes per endavant. Perquè es facin realitat s’ha de treballar amb la complicitat de les institucions, els agents socials, les dones i els homes.

A aquest caire reivindicatiu de la commemoració, se li va sumar  la voluntat de visibilitzar a les dones que viuen en situació de conflicte polític, com és el cas de les dones sahrauís- a propòsit de la celebració dels 25 anys d’agermanament de la ciutat de Sabadell amb el Sàhara. Per això, es va comptar amb la presència de la cantant sahrauí i ciudadana de Sabadell, Mariem Hassan.

L’actriu Sabadellenca Montse Costa va llegir un manifest reivindicatiu que ha estat signat per diferents institucions catalanes.

L’acte va comptar també amb la prespencia de la Ministra de Cultura de la RASD (República Àrab Sahrauí Democràtica), Jadiya Hamdi i la lectura de paraules de dones d’arreu del món gràcies a la participació de representants de la Taula d’Igualtat de Gènere de Sabadell.

L’acte va engrescar a totes les persones assistents a deixar missatges als pètals de l’“Enfiladissa dels Pensaments”, a fi de simbolitzar la força, la unió i el poder de les dones.

Galeria fotogràfica

>> Exposició al carrer "[13]24 Al principi va ser la paraula. Dones del Poble Sahrauí"

El 18 de març, davant la Biblioteca Vapor Badia, es va inaugurar l’exposició [13]25 al Principi va ser la Paraula. Dones del Poble Sahrauí, dins els actes del dia 8 de març ”Dia internacional de la dona” i en commemoració dels 25 anys d’agermanament de la ciutat de Sabadell amb l’Argub (Sàhara Occidental).

L’acte d’inauguració, a peu de carrer, va comptar amb l’assistència de Quim Carné, regidor de Drets Civils i Ciutadania i vicepresident de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS); Isidre Pineda, regidor de l’Ajuntament de Caldes de Montbuí i secretari de la CCASPS; Marta Vilalta, coordinadora de l'Intergrup per la pau i la llibertat al Sàhara i diputada d’ERC al Parlament; Josep Sagarra, representant del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament; Dani Lagarto, autor de l’exposició i diferents representants d’ajuntaments i entitats.

L’exposició, creada per la CCASPS -Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí, està  inspirada en la resolució (13)25 de Nacions Unides i reconeix la tasca de diferents dones sahrauís que viuen a l’exili europeu, als territoris ocupats i als campaments de refugiats de Tindouf a Algèria, amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre l’impacte que els conflictes armats tenen en la vida de les dones i les nenes. Tot plegat subratllant el paper cabdal que poden jugar en la construcció de la pau generant vincles de diàleg i respecte a la diversitat de gènere, cultural i ideològica. Dins l’exposició destaquen dones sahrauís com la Mariem Hassan, una de les principals cantants internacionals del Sàhara i que resideix a Sabadell.


NOTES DE PREMSA