PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Teatre Principal acull l'acte de reconeixement a les persones participants en els programes d'acollida de la ciutat i a la Xarxa Antirumors

Ahir dijous 4 de juny a les 18h, i sota el títol “Sabadell, teixint la convivència” va tenir lloc al Teatre Principal l’acte de reconeixement a les persones que han participat en els programes d’acollida i a la xarxa antirumors de la ciutat de Sabadell durant el curs 2014-2015.

 

actereconeixement


L’acte va comptar amb la presència de Joan Carles Sánchez, alcalde de Sabadell; Xavier Bosch, director general per a la immigració de la Generalitat de Catalunya; Josep Oliva, diputat delegat de Benestar Social, Salut Pública, Consum, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona; el sr. Quim Carné, Regidor de Drets Civils i Ciutadania; així com també representants dels partits polítics presents al consistori, de les entitats que formen part de la xarxa d'acollida de la ciutat, i els propis participants dels programes d'acollida i la xarxa antirumors.

En el decurs d'aquesta celebració, on es van poder visualitzar imatges dels programes realitzats, i es va reconèixer públicament tant l'esforç de cadascun dels participants, així com de  les entitats de Sabadell que treballen a diari en la seva implementació, destacant Càritas Sabadell, el CNL (Centre de Normalització Lingüística), CEAR (Comissió d’Ajuda al Refugiat), Creu Roja, SCAI (Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants) i la FAIV (Federació d’Associacions d’Immigrants del Vallès).

Enguany aquest acte també ha volgut reconèixer la implicació dels ciutadans a la xarxa antirumors de Sabadell. La Xarxa, impulsada l’any passat continua endavant gràcies a la participació de molts ciutadans i ciutadanes i al projecte C4I, Communication for Integration, projecte co-finançat pel Consell d’Europa i la Unió Europea, en el que participa la ciutat de Sabadell, juntament amb altres 10 ciutats europees. L’objectiu del projecte és el de lluitar contra els prejudicis i estereotips existents vers la població estrangera, contrarestant-los amb dades fonamentades apaivagar aquestes “ falses veritats”. Aquesta tasca la realitzen diferents “agents antirumors” que actuen en xarxa.

Actualment la xarxa antirumors està constituïda per membres de l’actual Comissió de la Convivència de Sabadell on col·laboren diverses entitats ciutadanes, partits polítics, associacions (d’immigrants, veïnals...), diferents professionals de l’ajuntament, centres educatius, entitats, així com també ciutadans que han realitzat el curs de formació per a agents antirumors (198 durant el 2014-2015). Durant l’acte, s’ha presentat també el vídeo resum del projecte que s’acaba el juny del 2015 “Sabadell ciutat diversa”.

L'acte va ser dinamitzat i presentat pel periodista Carles Baldellou i va comptar amb les actuacions del grup de cançons “Fa x Mi”, que prové d’un taller de cançons que va néixer fa 3 anys per millorar l’expressió oral dels alumnes dels cursos del CNL de Sabadell, i que van cantar vàries cançons que van animar molt al públic.

Una vegada acabat l’acte, es van lliurar els certificats a les persones participants.


Algunes dades dels programes d'acollida i dels seus participants

Un dels objectius de la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania, tal i com estableix el seu Pla Director, és continuar desenvolupant, amb col·laboració del teixit associatiu local, els instruments necessaris per acollir a les persones nouvingudes i respondre a les seves necessitats bàsiques amb els recursos normalitzats de la ciutat, acomplint la Llei d’Acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya, aprovada el 7 de maig de 2010. Aquests instruments es recullen en el pla de primera acollida de l’Ajuntament de Sabadell, amb accions que van des de donar una carta de benvinguda traduïda en diferents idiomes quan una persona estrangera s’empadrona per primera vegada a Sabadell, a sessions d’acollida, tallers de coneixement de l’entorn o d’apropament al món laboral, cursos de català, castellà i alfabetització, etc.

Durant el període 2014-2015  prop de 3.000 persones han participat en els programes d’acollida que s’han fet a la ciutat de Sabadell, tant des de  la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania de l’Ajuntament de Sabadell com per part de les entitats citades anteriorment. Algunes dades a remarcar: s’han realitzat 31 sessions d’acollida, tallers de coneixement de l’entorn i d’apropament al món laboral, amb 536 participants; 27 cursos de català inicials i bàsics del CNL amb un total de 471 persones inscrites; més de 400 participants a programes específics per a dones; més de 8.700 visites ateses per part del Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants; i 13 joves participants a l’espai de comunicació, creixement i intercanvi “Jove: què, véns?”.


Galeria fotogràfica

flick acterec15


Vídeo

 



Ressò als mitjans de comunicació

>> Sabadell reconeix els participants dels programes d'acollida i la xarxa antirumors. Naciodigital

>> Sabadell reconeix els participants dels programes d'acollida i la xarxa antirumors. Nous catalans

>> Més de 200 sabadellencs s'han format per ser agents antirumors des de 2014. ISabadell

>> Sabadell reconeix l'esforç de les persones que han participat als programes d'acollida. Ràdio Sabadell