PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Presentació

Amb la intenció de fer una reflexió sobre el programa de vacances de Gent gran, els seus objectius, els col·lectius als que s’adreça, i per tant, destinacions, tarificacions etc, es va crear una taula de consens , on estan presents representants dels grups municipals, entitats de gent gran i tècnics del programa municipal de gent gran. El resultat d’aquesta taula és el programa “Sortim i compartim”. Aquest programa neix per tant de la reorientació del programa de Vacances de la gent gran. El principal objectiu d’aquesta reorientació és el de reforçar la sociabilitat i promoure el coneixement de l’entorn vinculat a actuacions d’envelliment actiu.

El resultat, ja visible en l’edició d’aquest any i que s’anirà completant en edicions successives, consisteix bàsicament en la reducció de la barrera econòmica, amb una tarificació social més àmplia. Amb aquesta mesura s’intenta facilitar l’accés al programa d’aquells col·lectius que tenen més dificultat per accedir-hi ja sigui per aïllament, reducció de la mobilitat, situacions de predependència... També s’ha buscat una diversificació de les propostes afegint opcions amb estades més curtes, viatges temàtics.

En aquest sentit, seguint l’objectiu social, augmenten les places ofertes per a itineraris dins de Catalunya, es mantenen els espais Cuidem i el programa de Caminadors i es dupliquen places per a persones amb baixa mobilitat que volen estades més properes. Per contra, seguint aquesta línia es redueixen les destinacions a Espanya i circuits europeus.

Està previst que a començament de maig s’enviï els programa a tots els domicilis de gent gran, que les inscripcions comencin a partir de la primera quinzena de maig i les estades es facin entre juny i octubre.

  • Distribució de programes: principis de maig
  • Inscripcions: a partir 15 de maig
  • Estades: entre juny i octubre