PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Informació general

L'escola bressol (el primer cicle de l'educació infantil) és l'etapa educativa dels infants dels 0 als 3 anys.

Aquesta etapa es caracteritza per oferir un entorn molt proper al marc familiar, amb flexibilitat quant al temps i la forma d'acolliment, i s'adequa sovint a les necessitats de la família, amb una relació intensa amb els pares i les mares.

Té com a finalitat proporcionar als infants més petits les bases que els facin avançar en les relacions amb els altres, en el desenvolupament del llenguatge oral i el coneixement progressiu del seu entorn, iniciant-los en la seva autonomia i en l'adquisició d'hàbits de comportament.

És durant aquesta primera etapa de la vida que es construeixen les estructures neuropsíquiques elementals, claus per al desenvolupament físic, afectiu, intel·lectual i social dels infants.

Les escoles bressol donen suport a les famílies i fomenten la seva participació i la implicació en el procés educatiu dels seus fills i filles.

Condicions d'accés:

L’edat dels infants ha d’estar compresa entre 16 setmanes i 3 anys (cal que l'infant tingui les 16 setmanes l'1 de setembre de l’any en què s’inicia l’escolarització: ha d'haver nascut abans del 12 de maig). Si el centre té vacants, pot admetre al llarg del curs nens i nenes a partir del moment que compleixin 16 setmanes.

Els CEIF Arraona, Can Llong, Can Puiggener, Creu Alta, Espronceda, Joaquim Blume i El Vapor Buxeda Nou ofereixen places del grup de lactants (de 16 setmanes); la resta de centres (municipals i de la Generalitat) de la ciutat ofereixen places per als infants d'1 i 2 anys (els han de complir, com a màxim, el 31 de desembre de l’any en què s’escolaritzen als nivells respectius).

Calendari i horaris:

Les escoles bressol municipals ofereixen la possibilitat de que l'infant estigui escolaritzat en jornada completa o en mitja jornada de matí. El calendari escolar va de setembre a juliol, i l'horari dels centres és de 8:45 h a 17:15 h.

Serveis complementaris:

- Acollida de matí/tarda. Aquest servei consisteix en la possibilitat d'arribar 1h abans de l'inici de l'activitat o bé de sortir una hora més tard a la tarda. Es realitzarà sempre que hi hagi una demanda mínima per part de les famílies del centre.

- Menjador. A banda de cobrir les necessitats biològiques d'alimentació de l'infant aquest servei pretén crear un espai apropiat per al desenvolupament d'hàbits d'higiene, descans, etc. Aquest servei es presta cada dia de la setmana en horari de 12 a 15h.

- Suport psicopedagògic. Tots els centres disposen d'un servei d'assessorament psicopedagògic consistent en el suport i treball amb els infants que tinguin necessitats especials, suport a les famílies sobre aspectes del desenvolupament i educació dels infants i suport a l'equip educatiu respecte als infants amb necessitats educatives especials.

- Espais de trobada per a les famílies: l'hora del cafè, tallers amb diferents professionals...