PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

VISITEM UNA ESCOLA -- EBM Calvet d’Estrella

Visitem l’Escola Bressol Municipal Calvet d’Estrella i parlem amb la seva directora, Montse Pérez

Visitem l’Escola Bressol Municipal Calvet d’Estrella i parlem amb la seva directora, Montse Pérez

 

 

 

 

Com definiríeu el vostre centre?

Tot i ser una escola petita, ens considerem grans respecte a valors, inclusió, diversitat i compromís amb les famílies. Cada cop més, ens trobem amb infants de diferents indrets del món de manera simultània i, en aquest sentit, la nostra escola ha anat innovant i enriquint-se d'aquesta diversitat. Acollim famílies de moltes cultures diferents i això ens fa créixer com a persones i com a professionals. Alhora, les nostres tradicions són un dels motors per fer activitats amb les famílies i donar-los la possibilitat de conèixer de la mà dels seus fills i filles, la nostra llengua i cultura.

 

Com impulseu la participació de les famílies a l’escola?

La relació entre família i escola és un dels  eixos  més importants del nostre projecte educatiu. Any rere any, creixem i millorem segons les necessitats i diferents realitats que ens trobem en el nostre dia a dia. Considerem que és un dels majors reptes que tenim: acollir i acompanyar les famílies en el procés de criança dels seus fills i filles.

Ens definim com una escola oberta, on la implicació diària de les famílies és important, tant en la participació com en la comunicació. Entre les activitats, l’escola ofereix un Espai de tertúlia sobre la criança (L’Hora del Cafè), xerrades i tallers organitzats des del Departament de Salut de l’Ajuntament, festes i sortides culturals, tallers i sortides en família, projectes comuns com el pati, l’hort, etc.

Què destacaríeu com a tret distintiu del vostre centre?

Sempre hem considerat que l’EBM Calvet d’Estrella està situada en un entorn privilegiat i que la manera en què aprofitem tots els recursos que aquest ens proporciona és un dels nostres trets més identificatius. Gaudim d’un gran ventall de propostes socials i culturals al nostre voltant, de les quals participem activament, com per exemple les activitats intergeneracionals amb el Centre Sabadell Gent Gran (Castanyada, enterrament de la sardina i la Vella Quaresma, recollida de fulles a la tardor...), les visites a la Biblioteca del Nord i la relació amb el teixit comercial del barri. Anem a comprar a la fruiteria, sortim al parc... També participem al projecte Joguines Reciclades amb l’Institut Jonqueres i anem a diverses representacions infantils a LaSala Miguel Hernández. Així mateix, amb l’Escola d’Infantil i Primària Calvet d’Estrella compartim hort, visita de l’ambaixador reial o la rua de Carnestoltes i com a centre educatiu, prenem part al Pla Educatiu d’Entorn de la zona.

La nostra escola porta una gran trajectòria dins la comunitat educativa de Sabadell i som conscients del llarg camí que encara ens queda per recórrer.  Sabem que la nostra tasca educativa diària és una empremta important en el camí que els infants just inicien.