PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell participa en la Setmana d’Acció Global per l’Abolició dels Paradisos Fiscals

Sabadell des de juny es zona lliure de paradisos fiscals...

El regidor de Nova Economia i Serveis Centrals, Albert Boada, participarà avui dilluns, a les 7 de la tarda, a la concentració "Acabem amb els paradisos fiscals!" que, organitzada per la Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària (http://www.fiscalitatjusta.cat), tindrà lloc a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Aquest acte forma part de les activitats de la Setmana d’Acció Global per l’Abolició dels Paradisos que, de l’1 al 7 d’abril, s’ha organitzat tot coincidint amb el primer aniversari de la publicació dels documents de Panamà.

Durant l’acte d’aquesta tarda, es farà lectura d’un manifest i intervindran representants polítics i entitats.

El manifest recull els diferents objectius de la campanya:

  • Pressionar des de tots els àmbits administratius, començant des dels municipis, perquè s'aprovin mocions en què es declarin ZLPF (Zones lliures de paradisos fiscals).

  • Exigir que la Llei de Contractació Pública, actualment en tràmit parlamentari, incorpori criteris per penalitzar empreses o bancs vinculats a paradisos fiscals, en la línia de la iniciativa Zones lliures de paradisos fiscals.

  • Reclamar als representants polítics que pressionin a la Unió Europea perquè es creïn sancions que penalitzin els països o territoris que conservin el secret bancari i l'opacitat en la propietat de les societats, en perjudici de les arques públiques dels estats, així com aquells països que utilitzin el seu sistema tributari per a realitzar dumping fiscal.

  • Obligar les empreses i corporacions a què informin anualment de les seves inversions, beneficis i impostos pagats país per país, i no globalment com actualment passa, de manera que no puguin amagar els seus guanys.

  • Exigir un ITF (Impost a les transaccions financeres) capaç de dissuadir l'enorme flux especulatiu que es negocia des d'aquestes plataformes opaques.

Sabadell, zona lliure de paradisos fiscals

Cal recordar que l’Ajuntament de Sabadell va aprovar, per unanimitat en el Ple del passat mes de juny, una proposició per declarar el municipi zona lliure de paradisos fiscals, comprometent-se a fer els passos necessaris per a assegurar que els concursos públics afavoreixin a les empreses que tenen conductes fiscals responsables, en detriment de les empreses que utilitzen els paradisos fiscals per fer frau.

És en aquest sentit que el Consistori va ser reconegut per convertir-se en l’ajuntament que més ha avançat en ser territori lliure de paradisos fiscals.