PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament impulsa un sistema innovador de distribució d’aliments i intervenció social intensa per a famílies del Rebost Solidari

Participaran 75 famílies que també seran destinatàries d’altres accions de formació i inserció sociolaboral 

espaibotigaSabadell comptarà amb una botiga d’aliments i productes bàsics per punts per a famílies usuàries del Rebost Solidari. El projecte, impulsat per l’Ajuntament de Sabadell en cooperació amb Creu Roja i comptant amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’adreçarà en un primer moment a 75 famílies usuàries del Rebost i que, per tant, es troben en una situació socioeconòmica molt desfavorable.

Aquestes famílies podran escollir els aliments i productes bàsics a través d’un sistema de punts en un establiment ubicat al Mercat de Merinals. Disposaran d’una targeta moneder per adquirir altres productes al propi Mercat. Paral·lelament, i com a condició per a la participació en el projecte, faran accions i activitats com tallers de formació, sensibilització o recerca activa de feina, per facilitar la seva promoció personal, laboral i social.

Per a la posada en marxa del projecte, caldrà habilitar un dels espais de la llotja. Els treballs de condicionament començaran properament.

Amb la iniciativa, que ja s’ha presentat al Consell del Districte Cinquè, es proporciona un nou suport a persones especialment vulnerables, promovent alhora un punt de lliurament de productes en un entorn més normalitzat com és un mercat i donant a les famílies l’opció d’escollir el que s’emporten segons les seves necessitats i preferències.

El nou projecte s’emmarca, en el desenvolupament del Pla Estratègic d’Acció Social (PEAS) facilitant i promovent la participació, autonomia i coresponsabilitat dels usuaris; diversificant i ampliant el model de distribució alimentària i de productes de primera necessitat existent fins aquest moment; ampliant la col·laboració amb el teixit associatiu a través del treball amb Creu Roja i les entitats del Rebost i donant l’oportunitat de millorar l’alimentació amb allò que la família precisa i pot escollir. Alhora amb les accions de suport, tal i com també estableix el PEAS, s’abordaran les arrels de les desigualtats, promovent la formació i ocupació de les persones beneficiàries.

Tal com ha explicat el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, “amb aquesta nova experiència la ciutat continua desenvolupant nous models en matèria d’intervenció social, buscant donar resposta a les necessitats i alhora apoderant les persones usuàries, proporcionant-los un servei de qualitat però també eines que els permetin superar aquesta situació de dificultat. Avancem, per tant, en l’atenció a l’emergència social i alhora en la lluita contra els factors que generen exclusió”.

Segons la proposta, l’Ajuntament s’encarregarà del disseny i seguiment del projecte, incloent l’adequació de la botiga i espai de formació. Creu Roja coordinarà l’equip de voluntaris, la intervenció amb les famílies, que hi arribaran a proposta dels serveis socials municipals, la distribució de les targetes moneder i els tallers i cursos que s’hi portin a terme.