PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Mestres d’escoles bressol municipals participaran en una jornada de formació del festival El Més Petit de Tots

Durant la jornada, una cinquantena de mestres tractaran la relació entre...

 Durant la jornada, una cinquantena de mestres tractaran la relació entre les arts escèniques i els àmbits pedagògic i educatiu

El Més Petit de Tots, el festival dedicat a nens entre 0 i 5 anys, mostra els millors espectacles internacionals i contemporanis dedicats a aquesta franja d’edat entre l’11 i el 26 de novembre. A banda d’això, el festival incorpora diferents activitats adreçades a artistes, mestres i altres col·lectius relacionats amb la infància.

elmespetit13Entre les propostes, aquest dissabte, 18 de novembre, tindrà lloc la jornada Mestres que es mouen, que tractarà la relació entre les arts escèniques –teatre, dansa, etc.- i l’educació i els mètodes pedagògics adreçats als nens i nenes més petits. Entre els participants, prendran part a la trobada prop d’una cinquantena de mestres de les escoles bressol municipals de Sabadell.

La jornada començarà a les 11 del matí, s’allargarà tot el dia i es portarà a terme a dues espais: Ca l’Estruch i la Sala Miguel Hernández. Entre les activitats, els assistents podran veure i reflexionar sobre els espectacles Maleable i Blink Flash Duncan, tots dos inclosos en la programació del festival d’enguany, i participaran en un taller de dansa de formació per a mestres.

També durant la jornada se’ls presentarà el projecte LaSala entre tots, que és una iniciativa de participació de mares, pares i educadors en el disseny de la programació d’un teatre. Així mateix, podran conèixer l’anomenat projecte Baby Lab, el laboratori de recerca en la infància de la Universitat Pompeu Fabra, basat en la investigació del llenguatge i la cognició en els nadons.

Trobada internacional, aquest cap de setmana

Aquest festival ha programat una vintena d’activats –entre espectacles i tallers– a 11 ciutats catalanes, amb una forta presència d’espectacles internacionals, de països com Brasil, Dinamarca, Holanda, França o Portugal. Un gran gruix d’aquests espectacles del festival es podran veure a Sabadell.

A més els dies 17, 18 i 19 de novembre tindrà lloc una trobada internacional a Ca l’Estruch adreçada a professionals, amb l’objectiu de generar una espai de relació i intercanvi.

El Més Petit de Tots programa peces que difícilment es poden veure a les cartelleres teatrals convencionals, on els espectacles per als més petits de la casa no sempre hi tenen cabuda. Aposta per espectacles de gran qualitat creats i pensats per als més petits, però que emocionen tots els públics, amb una durada i una concepció de l’espai diferents, aforaments reduïts i on tot es viu molt intensament. Durant aquests dies els infants poden gaudir dels diferents llenguatges de les arts escèniques, com la música, el teatre, la dansa, l’audiovisual, el circ i, sobretot, el joc.