PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Cerca al directori...

Parc del Nord

Parc del Nord

Localització i contacte

  • Adreça: pl. del Forjador,
  • NORD
  • 08207, Sabadell

plànol Afegeix al mobil

Com arribar-hi?

  • Autobusos urbans (TUS)
      Parades properes:
    • Alps : L1,L2,L80,F1,F3,
    • La Bonaigua : L1,L2,L80,F1,F3,
    • La Llanera : L80,F3,

Documents relacionats

Més informació

DESCRIPCIÓ GENERAL

SITUACIÓ

El parc del Nord està situat al Nord de la ciutat de Sabadell, al Districte 3, entre els barris de Can Deu, la Plana del Pintor, Ca n'Oriac, la Roureda, Sant Julià i Can Puiggener.

Aquest parc té una forma allargada, amb una longitud aproximada de 1.600 metres, i es situa en diversos trams, tallats per diferents carrers: des de la plaça de la Primavera fins al carrer del Vinhamala, el carrer Corones, el carrer dels Clavells i la rotonda entre l'avinguda de l'Alcalde Moix i la carretera de Prats de Lluçanès.

SUPERFÍCIE

El traçat del parc del Nord correspon al d'una antiga riera, un espai verd amb vegetació autòctona, i el perfil actual del parc conserva el tàlveg central procedent de l'antiga torrentera que desembocava al riu Ripoll.

Actualment hi ha urbanitzades unes 2,7 hectàrees, de les 17,5 que té la totalitat de la superfície destinada al parc, i les obres es van executar en diverses fases des de l'any 2002 fins el 2006.

COM ARRIBAR

Al parc s'hi accedeix en transport públic amb les línies 1,2,3,7,10 i 80.

ORIGEN I ANTECEDENTS

L'any 2001 es va convocar concurs d'idees d'avantprojecte global de la urbanització del parc del Nord de Sabadell, que va guanyar l'arquitecte Manel Ruisánchez Capelastegui.

PROJECTE

El parc del Nord constitueix el fil vertebrador de dues grans zones verdes: el bosc de Can Deu i el riu Ripoll, descrivint al seu llarg tot un corredor verd que com a espina dorsal travessa la zona del Nord de la ciutat. Aquest recorregut longitudinal va acompanyat d'un sistema de camins i carrers transversals que lliguen la Plana del Pintor amb els barris de Ca n'Oriac i de Sant Julià.

La zona del Nord del parc està delimitada pels carrers de Can Deu, de l'Himàlaia, de Francesc Trabal i de Feliu Elies, fins a arribar al carrer del Vinhamala. En aquest espai hi ha una gran plaça pavimentada, envoltada d' una plantació de palmeres washingtònies i d'un broll