PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament consolida un projecte que permet que joves universitaris guiïn els alumnes de l’Institut Jonqueres per afavorir que continuïn estudiant

El projecte Mentoria Social es tanca avui amb el lliurament de diplomes als participants L’Ajuntament consolida un projecte que permet que joves universitaris guiïn els alumnes de l’Institut Jonqueres per afavorir que continuïn estudiant

L’experiència ha estat molt positiva i hem aconseguit l’objectiu fonamental, que és arrelar aquest projecte pilot i fer una intervenció innovadora, que busca facilitar l’èxit educatiu dels nostres joves. Hem trobat una manera d’animar-los a continuar estudiant, que és el camí per tenir les millors oportunitats a la vida,

ha afirmat el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez.

Joan Berlanga, regidor d’Educació i tinent d’alcalde de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica, ha explicat que

el camí per avançar cap a l’equitat i l’èxit educatiu és un repte col·lectiu on participen administració, organismes, centres educatius, els alumnes, les famílies, entitats, etc. A tots, en aquest cas, s’hi ha sumat la implicació de joves, algun del mateix barri, que, fent de mentors, han esdevingut models d’èxit perquè altres nois i noies continuïn estudiant.

Jordi Prat, director de la FAS, ha destacat que

el segon any d’experiència ens ha permès millorar molt l’impacte del projecte. Hem treballat, especialment, l’arrelament del projecte en el territori i la selecció d’estudiants universitaris voluntaris amb molta empatia amb els nois i noies de la zona nord de Sabadell.

Amb el programa de Mentoria s’afavoreixen processos d’inclusió social i educativa, que reverteixen en la millora de l’èxit escolar i en la prevenció de l’abandonament escolar prematur a partir de la relació que s’estableix entre els universitaris i els estudiants de l’ESO. Actualment hi ha vuit parelles en funcionament a l’Institut Jonqueres, que han treballat conjuntament durant el curs i que ha confeccionat un àlbum de la seva història de parella mentor-mentorat.

En aquest projecte es treballa el suport emocional als joves mentorats per fomentar la seva autoconfiança, les seves competències relacionals, la motivació cap als estudis i la visualització d’un projecte personal de futur. També es dona als estudiants universitaris mentors la possibilitat de conèixer una determinada realitat de primera mà i de millorar el seu entorn, promovent el seu compromís amb la comunitat.

La selecció dels nois i noies mentorats l’han coordinat l’Ajuntament i l’Institut Jonqueres. La FAS ha seleccionat els voluntaris i ha coordinat els agents del territori implicats. Per la seva banda, el grup EMIGRA de la UAB hi ha col·laborat fent l’avaluació del projecte i un informe de propostes de futur.

Avui, a les 4 de la tarda, es farà l’acte de cloenda a l’Institut Jonqueres, amb el lliurament de diplomes als participants del programa. També hi estan convidades entitats del barri, com Secunde, el Secretariat Gitano i l’Associació Esportiva Can Deu, a més de la Fundació Main. L’acte comptarà amb la presència del tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez; el tinent d’alcalde de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica, Joan Berlanga; el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, i el director de la FAS, Jordi Prat.