PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Què no faries per amor? En l'amor, no tot s'hi val!

Aqui s'adreça:
Alumnes de Batxillerat.

Descripció:
A través de diverses dinàmiques, es connecta l'alumnat a exemples i vivències relacionades amb la violència de gènere, que els hi són molt quotidianes i properes a ells i a elles (wathapp, expressions, annècdotes, etc.).

En aquest taller es descriu què és la violència masclista i les seves formes, que es solen donar en situacions de parella i es treballa la relació entre els feminicidis i el sistema patriarcal.
Aquesta activitat està pensada com un itinerari educatiu. Al finalitzar la dinàmica, es demanen persones voluntàries per tal de dissenyar una intervenció d'una hora per dur a terme als companys/es de 2n de l'ESO. A tal efecte, es portarà a terme una sessió-taller amb aquest voluntariat i se'ls oferiran recursos i estratègies per tal de dissenyar l'activitat que duran a terme.
Es demana que el centre educatiu pugui "gratificar" d'alguna manera aquest alumnat que es presenta voluntari per la realització de l'activitat complementària que adreçaran a d'altres alumnes (punts addicionals a alguna assignatura, una carta de reconeixement, una menció a la pàgina web del centre...).

Objectius:
- Donar elements per identificar situacions de desigualtat i de violència de gènere.
- Reflexionar a través de diverses dinàmiques per tal de potenciar l'esperit crític envers les actituds de desigualtat de gènere.

Competències bàsiques:
- Competència d'autonomia i d'iniciativa personal
- Competència social i ciutadana

Desenvolupament:
Durada: 2 hores
Nombe d'alumnes per sessió: 1 grup classe
Dates de realització i horaris: a convenir
Lloc de realització: Oficina Jove o al centre educatiu
Cost: gratuït
Observacions: es dóna per entès que amb aquesta activitat adreçada a batxillerat, el centre educatiu es compromet a programar les sessions adreçades a 2n d'ESO resultants de la implicació dels i de les alumnes voluntàries que les portaran a terme.

És obligatori l’assistència de professorat a l’aula.

Inscripció:
 

Informació:
Oficina Jove
Persona de contacte: Carmen Gracia
Correu electrònic: cgracia@ajsabadell.cat
Telèfon: 93 745 33 01

Organització:  
Regidoria de Drets Civils i Gènere

ImprimeixCorreu-e