PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Taller multimèdia de Sabadell Ràdio Lab i Diari de Sabadell

A qui s'adreça: 
Alumnes de 2n cicle d'ESO.

Descripció:
Projecte amb el qual, els alumnes aprendran i posaran en pràctica la producció i realització d’un espai radiofònic de 15 minuts de durada, que s’emetrà per Ràdio Sabadell. També aprendran a elaborar notícies, entrevistes o d’altres gèneres informatius pensats per a la premsa escrita / digital i que poden ser publicats al Diari de Sabadell.

L'alumnat treballarà els continguts aprenent i posant en pràctica tant el llenguatge radiofònic com la redacció escrita, a més de tot allò que és complementari com ara: músiques, sons, la maquetació de notícies per a premsa escrita i digital, així com la promoció de continguts a través de l’antena de ràdio, el diari i les corresponents xarxes socials.
El taller, de 12 hores de durada, es desenvolupa en 3 sessions i cada sessió consta de 4 hores lectives, que es repartiran durant 3 dies. Les sessions es duen a terme entre l'aula (teoria), la redacció del Diari de Sabadell i els estudis de Ràdio Sabadell (enregistrament del programa radiofònic). La programació és la següent:

  • 1a sessió: sessió teòrica de presentació del taller multimèdia, característiques, gèneres informatius de ràdio i premsa, organització del treball. Aquesta sessió serà molt activa, amb exemples pràctics (àudios / videos) i interacció amb els alumnes. Pensaran el nom del programa radiofònic, triaran les seccions que tindrà el magazin i s'organitzaran els grups que s’encarregaran de cadascuna de les tasques per l'elaboració del programa de ràdio, així com els textos destinats al diari i possibles vídeos i àudios promocionals. Cada grup tindrà assignada la tasca que caldrà realitzar per la propera sessió. En aquesta sessió els alumnes també redactaran el text (copy) d’una falca publicitària promocional, així com la tècnica per fer difusió del programa de ràdio per les xarxes socials.
  • 2a sessió: sessió pràctica per a la creació de continguts que es farà a la redacció del Diari de Sabadell. Es treballarà el guió de cadascuna de les parts o seccions del programa de ràdio, posant en pràctica la redacció periodística radiofònica i per a premsa escrita / digital. De manera paral·lela, s’anirà preparant els continguts per al diari. Durant aquesta sessió, els alumnes hauran de sortir a fer entrevistes i recollir la informació necessària.
  • 3a sessió: classe pràctica que es farà als estudis de Ràdio Sabadell i que consistirà en la gravació del programa i la seva audició. Elaboració de titulars i correcció del contingut elaborat per al diari. Avaluació i comentaris sobre el resultat. Es treballarà amb eines com Google Sites i Google Drive que permeten compartir el contingut amb totes les persones implicades en la producció del programa de ràdio i els productes multimedia.
Objectius:
- Aprendre a buscar i valorar la informació en diferents entorns: escola, família, ciutat, societat.
- Practicar diverses formes d’expressió oral: debat, notícia, entrevista. Augmentar la capacitat per narrar, descriure i explicar idees i observacions.
- Aprendre a pronunciar correctament, adequant el to de veu al contingut del missatge. Corregir l’entonació, dicció, vocalització i reconeixement de la pròpia veu. Utilitzar i ampliar el vocabulari. Millorar l’expressió oral en general i, en particular, a l’hora de parlar davant d’un grup
- Promoure el treball en equip i exercitar el respecte a la diversitat, la solidaritat i els valors democràtics així com la creativitat.
- Fomentar l'ús de la tecnologia de la informació, com a eina pedagògica.
- Conèixer, de manera pràctica, la dinàmica de producció del Diari de Sabadell
 
Competències bàsiques:
- Competència comunicativa lingüística i audiovisual
- Competència del tractament de la informació i competència digital
- Competència d'autonomia i d'iniciativa personal
 
Desenvolupament:
Dates de realització: 3 sessions durant el mateix mes, d'octubre a juny, a concretar amb el centre educatiu.
Horari de les sessions: de 10:30 a 14.30 h
Durada de les sessions: 4 hores cadascuna
Nombre d'alumnes per sessió: 1 grup classe
Lloc de realització:
Cost: gratuït
Observacions: els alumnes han d’estar autoritzats a poder sortir de l’escola per tal d’anar a buscar la informació i/o fer les entrevistes que calgui per a l’elaboració dels continguts periodístics. També cal autorització de pares/mares per poder aparèixer en mitjans audiovisuals. Cal la implicació activa dels professors/es a totes les sessions.

Inscripció:
 ACTIVITAT TANCADA

Informació:
Ràdio Sabadell 94.6 FM
Persona de contacte: Montse Pérez Creus
Correu electrònic: mpcreus@radiosabadell.fm
Telèfon: 93 745 19 60

Organització:
Ràdio Sabadell 94.6 FM i Diari de Sabadell

 

ImprimeixCorreu-e