PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Comença la verema a la finca del Parc Agrari, amb una previsió de collita de 5 mil quilos de raïm

S’han exhaurit les 3.000 ampolles de vi “Arraona”, blanc i negre, de la collita del 2016 Comença la verema a la finca del Parc Agrari, amb una previsió de collita de 5 mil quilos de raïm

La verema s’inicia amb les varietats blanques (concretament amb la varietat chardonnay) i està previst que finalitzi a mitjans de setembre. Com cada any, l’última varietat a veremar serà la monestrell. Al Parc Agrari conviuen cultius de varietats tradicionals (xarel·lo, i garnatxa negra) amb altres de noves (chardonnay, merlot o monestrell)

Si no hi ha cap imprevist meteorològic, la producció esperada es trobarà al voltant dels 5.000 Kg. Tot i l’excepcionalitat pluviomètrica d’aquesta primavera, la gestió agronòmica de la finca sota criteris ecològics ha permès un control correcte de plagues i malalties que no afectaran la qualitat final dels gotims.

Comercialització de l’anyada del 2017

D’altra banda, a partir del mes de setembre es comercialitzarà la segona anyada (2017) del vi Arraona, blanc i negre, amb una producció prevista de 3.500 ampolles. La primera anyada, la del 2016, va significar la producció de 1.250 ampolles d’Arraona negre i 1.750 de blanc, amb una comercialització exitosa, ja que s’han venut completament.

El tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha assenyalat que

“des de l'Ajuntament celebrem la bona acollida que ha tingut el vi Arraona i continuarem treballant perquè el rodal sigui un espai agrícola productiu que subministri productes de qualitat a la ciutat".

Arraona és un vi resultat de la iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell amb la col·laboració de la cooperativa L’Olivera, que duu a terme les feines al camp i l’elaboració del vi. Va néixer amb l’objectiu de potenciar la producció sota els criteris de l’agricultura ecològica i assolir vins de qualitat. Suposa, a més, un pas endavant en l’obtenció d’un vi de proximitat i qualitat al rodal de la ciutat.

Un Parc Agrari amb 580 hectàrees

Sabadell compta des del 2005 amb un Parc Agrari, que garanteix el manteniment d’una agricultura, productiva i viable econòmicament, a més de preser­var un paisatge de gran qualitat, amb camps i boscos que tenen importants funcions socials, pa­trimonials i culturals.

El Parc té prop de 580 hectàrees de superfície, de les quals un 80% són de propietat privada. S’hi cultiven productes autòc­tons, com, per exemple, la mongeta del ganxet o el vi.