PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies municipals

L’Ajuntament instal·la un hotel d’insectes al parc de Catalunya

L’Ajuntament instal·la un hotel d’insectes al parc de Catalunya

L’hotel reprodueix els hàbitats naturals dels insectes i serveix perquè s’hi puguin refugiar, ja que els proporciona un lloc idoni per protegir-s’hi durant l’hivern. Alhora, els facilita un espai tranquil per tal que hi facin les postes i es puguin reproduir. Cada espècie d’insecte té les seves preferències a l’hora de buscar refugi. Alguns en tenen prou amb una mica de palla, mentre que altres necessiten uns forats o uns cartrons.

Els insectes són víctimes de les activitats humanes, com l’aplicació d’insecticides, el desenvolupament dels monocultius, la desaparició de les tanques vegetals i dels prats florits, l’augment dels espais urbanitzats. I també de la presència de paràsits i depredadors. Molts insectes ajuden a pol·linitzar i a regular les plagues dels arbres.

Aquests animals són uns aliats vitals per a la vegetació, ja que permeten a les plantes créixer i produir fruits. Alguns són pol·linitzadors i altres depredadors de plagues, per la qual cosa juguen un paper molt important en els ecosistemes naturals, en la salut de les plantes i en l’augment de la biodiversitat a la ciutat.