PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El programa de Cultura Emprenedora s’amplia a l’alumnat de 5 escoles, que creen 9 cooperatives

L’objectiu és apropar els infants a reforçar valors, hàbits i capacitats relacionats amb l’emprenedoria El programa de Cultura Emprenedora s’amplia a l’alumnat de 5 escoles, que creen 9 cooperatives

Aquest curs 2018-2019, el projecte es torna a ampliar i ja són 5 els centres educatius que hi participen. Enguany s’estrenen les escoles Floresta i Enric Casassas i repeteixen l’experiència un any més les escoles Can Deu, Cifuentes i Arraona. L’alumnat participant és de 5è i 6è de primària. En el marc de l’activitat, han creat un total de 9 cooperatives.

Aquest matí, l’alumnat dels diferents centres i professorat han estat rebuts a l’Ajuntament després del registre de la sol·licitud del Codi d’Identificació Fiscal i lliurament de l'acta de constitució i estatuts de les cooperatives per part de les escoles.

En aquest marc, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha valorat molt positivament el programa,

amb el qual els infants assoleixen coneixements i valors com el treball en equip. Amb la proposta, els alumnes imaginen un projecte i el fan realitat, sent protagonistes de principi i fi i alhora fent ciutat, ja que per fer-lo possible compten amb la implicació i suport de les escoles, les famílies, les institucions i també el teixit econòmic i social.

Per la seva part, el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, ha destacat

que cal potenciar la cultura emprenedora i aquest projecte és un excel·lent recurs reforçar valors, hàbits i capacitats relacionats amb l’emprenedoria.

L’alumnat, protagonista de la creació i funcionament de les cooperatives

Durant el projecte, l’alumnat, per grups, ha de constituir una cooperativa com una fórmula empresarial de gestió democràtica i participativa. Al procés, cal que decideixin aspectes com la manera d’estructurar la cooperativa i l’aportació inicial o capital social per produir i definir el producte, que hauran d’elaborar i comercialitzar a final de curs en una parada a l’entorn del Mercat Central de Sabadell.

Els diners obtinguts amb la venda de productes serviran per amortitzar la inversió simbòlica que cada alumne ha hagut de fer per poder crear la cooperativa. Així mateix, en el cas d’obtenir benefici, un percentatge anirà destinat a l'entitat de caràcter social que triïn, reforçant també, en aquest cas, el valor de la solidaritat.

Col·laboracions

El paper del professorat de 5è i 6è de primària i l’acompanyament de tot el claustre dels centres educatius és un element fonamental en l’èxit del programa i, en aquest sentit, durant el projecte s’ofereix suport a l’equip docent de manera contínua. Cadascuna de les cooperatives dels infants tindrà una altra cooperativa en actiu com a mentora, que els assessorarà durant el procés. En aquest curs faran padrinatge Educació Eqüestre, Espai Obert, CIPO i Camper Diem.

L’activitat inclou visites per part de les escoles a cooperatives per veure quin és el funcionament d’aquest tipus d’empresa i obtenir coneixements que els poden ajudar en el seu propi projecte.