PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Cinema en commemoració del 8 de març

Aqui s'adreça:
Alumnes del cicle mitjà d'educació primària.

Descripció:
Dins la programació d’activitats en commemoració del 8 de març, Dia internacional de les dones, s’ofereix als centres educatius d'educació primària una sessió cinematogràfica relacionada amb l’univers femení en l’etapa infantil que permet reflexionar sobre la diversitat dels cossos de les dones, l’amistat i la construcció de la identitat pròpia en les primeres etapes de la vida.

La projecció de la pel·lícula Ocells de Pas,  és un conte iniciàtic que ens convida a ampliar la nostra mirada, des d’una perspectiva feminista, respectuosa amb la diversitat i la llibertat. Mitjançant aquesta narració, amb el seu potencial de constituir una eina profitosa per apropar-nos a temes com l’amistat, la necessitat d’autonomia i la recerca d’un espai propi es pretén impulsar espais i activitats que portin als i les alumnes a reflexionar i educar-se en valors. És palesa la capacitat dels nens i les nenes com agents socials de transformació, així com l’impacte poderós que tenen els materials audiovisuals en les generacions més joves.  A través del relat es promou una visió igualitària, feminista, diversa i considerada envers als altres.

Programa Dia Internacional de les Dones 2019

Objectius:
- Impulsar la igualtat de gènere i l’apoderament de les nenes.
- Fomentar el respecte a la diversitat.
- Visibilitzar als nens i les nenes amb diversitat funcional.
- Afavorir el reconeixement de les emocions i l’empatia.
- Impulsar el desenvolupament de l'alumnat en els camps cognitiu, social, moral i afectiu.
- Obrir la mirada cap a la infància i els seus anhels, desitjos i maneres d’enfrontar-se al món de les persones adultes.

Competències bàsiques:
-Competència social i ciutadana.
-Competència comunicativa lingüística i audiovisual.
-Competència d’autonomia i d’iniciativa personal.


OCELLS DE PAS (Les oiseaux de passage)

Direcció: Olivier Ringer
Gènere: Aventures
País: França-Bèlgica
Any: 2015

La Cathy té un pare amb pensades molt curioses: pel seu aniversari, li ha regalat un ou d’ànec amb la intenció que el covi i que després sigui la seva mama. Però, casualment, a qui primer veu el petit ànec en néixer és la Margaux, una amiga de la Cathy que va en cadira de rodes. L’aneguet  l’ha identificat com a mare seva, però els pares no se’n volen fer càrrec. Per protegir i salvar l’ocell, les dues nenes s’escapen i emprenen una aventura de llibertat, un periple en què descobriran molt més sobre elles mateixes que sobre el rescat d’un palmípede.

En la línia dels films dels germans Dardenne, sota una aparent simplicitat, aquest conte iniciàtic amaga una bella paleta d’emocions i de temes: l’amistat, la sobreprotecció dels pares, la discapacitat, la superació dels límits, la necessitat de llibertat i d’autonomia dels nens i les nenes,  la recerca d’un espai propi i el donar valor a les petites coses.


Desenvolupament:
Durada: 90 minuts
Nombre d'alumnes per sessió: màxim 4 grups classe per centre educatiu
Dates de realització i horaris: 21 de març, a les 10 del matí
Lloc de realització: Cinemes Imperial, pl. de l’Imperial, 4
Cost: gratuït

Inscripció:
 

Informació:
Regidoria de Drets Civils i Gènere
Persona de contacte: Carme Gràcia
Correu electrònic: cgracia@ajsabadell.cat
Telèfon: 93 745 33 01

Organització:  
Regidoria de Drets Civils i Gènere

ImprimeixCorreu-e