PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies municipals

Declarat un episodi ambiental de contaminació atmosfèrica per partícules en suspensió

Declarat un episodi ambiental de contaminació atmosfèrica per partícules en suspensió

A més, hi ha un avís preventiu de contaminació atmosfèrica per diòxid de nitrogen (NO2) a la Zona de Protecció Especial (ZPE), la qual inclou Sabadell i 39 municipis més, d’acord amb les previsions dels nivells per aquest contaminant.

Per aquest motiu s'aconsella a la població el seguiment d'una sèrie de recomanacions per a reduir les emissions i evitar riscos per a la salut. Es tracta de les següents:

  • Fer els trajectes a peu o amb bicicleta triant carrers poc freqüentats pel trànsit. Fer servir el transport públic.
  • Reduir els desplaçaments amb vehicle privat o, quan sigui possible, buscar opcions com el transport públic o l'ús del vehicle compartit.
  • Si no hi ha més alternatives, es recomana fer una conducció eficient, amb arrencades suaus, reduir velocitat, evitar acceleracions brusques i aprofitar el fre motor. En cas de disposar de diferents vehicles, optar pels de més baixa emissió.
  • A les llars, cal regular la climatització i assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils, llenya, biomassa, etc., evitant-ne purgues i arrancades. També s'ha garantir el bon funcionament dels filtres i captadors de cendres d’aquests aparells.