PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Exposició "Un planeta plastificat"

A qui s'adreça:
Alumnes de cicle mitjà i cicle superior d’educació primària.

Descripció:
L'exposició permet reflexionar sobre l’impacte dels plàstics al medi ambient: mostra el material que dóna origen al plàstic, el petroli, fins a descobrir què se’n fa dels plàstics reciclats i com reduir-los, passant pels impactes que l'ús inadequat d'aquest material ocasiona al medi ambient.

Olors, imatges, i textures instal·lades en una aula o una carpa que faran descobrir, de manera amena, tot el que gira al voltant d’aquest element amb tantes propietats de resistència i durabilitat, que alhora pot causar un fort impacte ambiental, si no es gestiona correctament.

L’activitat consta de dues part que es complementen i que tots els alumnes realitzen durant la sessió:

  • Plafons expositius: es fa un recorregut des de l’origen dels plàstics sintètics i el seu ús, passant pels impactes ambientals associats i finalitzant amb les alternatives i noves normatives comunitàries. Els alumnes poden aprendre la importància de limitar l’ús d’aquests productes i fer un bon ús d’aquells que no puguin ser substituïts per altres materials o per productes reutilitzables. Durant el recorregut els i les alumnes hauran de respondre un petit test per tal de fomentar l’interès dels alumnes i l’assimilació dels conceptes exposats. 
  • Realitat virtual: amb unes ulleres de realitat virtual, l’alumnat farà una visita al Centre de Tractament dels Residus del Vallès Occidental en 360 graus. L’objectiu és remarcar la importància d’una bona classificació dels residus a la llar.

Els darrers 5-10 minuts es fa un petit tancament participatiu a mode de conclusió, sobre els aspectes treballats durant l’activitat.

Objectius:
- Sensibilitzar l’alumnat de les conseqüències ambientals vinculades a un ús excessiu i poc responsable dels productes de plàstic d’un sol ús.
- Sensibilitzar de la importància de la separació en origen i les conseqüències de no fer-ho.
- Visitar el Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental en realitat virtual.

Competències bàsiques:
- Competència de coneixement i interacció amb el món físic

Desenvolupament:
Durada: 20 minuts
Nombre d'alumnes per sessió: 10
Lloc de realització: al centre educatiu
Cost: gratuït
Observacions: convé que el mestre estigui present i col·labori en l’activitat. És preferible sol·licitar l’activitat per tots els nivells educatius interessats de forma conjunta, per tal de fer passar a tots els grups classe en una o dues jornades consecutives.

Inscripció:

Informació:
Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental
Correu electrònic: ccvoc.educacioamb@ccvoc.cat
Telèfon: 93 700 14 52
Consulta Web

Organització:
Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

 

ImprimeixCorreu-e