PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Taller de glosa i rumba

A qui s'adreça:
Alumnes de 3r d'ESO.

Descripció:
Projecte pedagògic d'aprenentatge de les modalitats i tècniques de la cançó improvisada per tal d'incentivar l’ús de la llengua en l’àmbit escolar, però fusionada amb la rumba.

Un dels objectius del taller és que els alumnes que tenen dificultats amb la llengua perquè no solen fer-la servir fora de l’àmbit escolar, siguin capaços d'usar-la en contextos lúdics, de manera que eliminaran la barrera que no els deixa avançar des del punt de vista de la comunicació efectiva. Així, el taller reforça la part oral de la llengua i n'impulsa l'ús habitual perquè l'entitat considera que aquesta és la clau que els pot permetre avançar socialment, és a dir, que el taller potencia sobretot l'ús a la pràctica de la llengua, tenint en compte que durant l'horari habitual escolar no tenen prou temps, ni espai per poder-hi aprofundir. La fusió amb la rumba fa que els alumnes entenguin la glosa des d'un punt de vista diferent. Consta de dues sessions: el primer taller es realitza durant el primer trimestre i el segon entre el febrer i el maig.

Mireu el vídeo

Aquesta proposta forma part del projecte Construïm ciutat, fem barri, promovem l'ús social del català entre els joves!  guanyador de Construint Ciutat, pressupost participatiu 2019.

Objectius:
- Promoció de la cançó amb text improvisat, com una pràctica cultural i singular del nostre país.
- Responsabilitzar els mateixos alumnes de l’elaboració del projecte, a través de la participació en els tallers i l’adopció del català com a llengua vehicular de l’activitat.
- Potenciar la música en català, especialment la que sol atreure els joves, i promoure referents culturals entre els joves també en català.

Competències bàsiques:
- Competència comunicativa lingüística i audiovisual
- Competència artística i cultural
- Competència social i ciutadana

Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: d'octubre a maig, a concretar.
Durada: dos tallers d'una hora
Nombre d'alumnes per sessió: 1 grup classe
Lloc de realització: centre educatu
Cost: gratuït
Observacions: l'activitat no quedarà confirmada fins que l'entitat organitzadora no contacti amb el centre.

Inscripció:

Informació:
Persona de contacte: Marc Guevara Claramunt
Telèfon: 93 321 18 03

Organització:
Plataforma per la Llengua

ImprimeixCorreu-e