PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

"Estem voltats de pocavergonyes!", un documental sobre la Colla de Sabadell

A qui s'adreça:
Alumnes de 4t d'ESO, batxillerat i escoles d’adults.

Descripció:
Estem voltats de pocavergonyes és un documental divulgatiu sobre un grup d’intel·lectuals, literats i artistes anomenats la Colla de Sabadell que entre el 1920 i 1930 van portar a terme importants iniciatives relacionades amb l’activisme cultural. L’activitat consisteix en el visionatge del documental i en un col.loqui posterior amb l’equip de realització i els membres de l'Associació Col.lectiu Pere Quart per tal de sensibilitzar els alumnes, sobre el seu llegat.

El documental vol ser un recordatori i un homenatge aprofitant que ara, al 2019, es compleixen 100 anys del naixement de la Colla de Sabadell.
La idea de fer aquest  documental va sorgir de l’escriptora i professora de secundària Clara Soley que n’és la directora i compta amb el suport de l’Associació Col·lectiu Pere Quart especialment del seu president, Anton Carbonell.  
A la part artística hi participen actors de la ciutat com ara Manel Dalmases, Xajo Gorina, Jaume Madaula, Pere Martí, Lluis Saus i Xavier Soley.  A la part tècnica hi destaca la tasca de Rafel Uyà en la realització, Albert Serradó en la direcció de fotografia, Esteve Renom com ajudant de direcció i Sara Martinez en la producció.
El documental ha obtingut ajuts econòmics de l’Ajuntament de Sabadell, l’Institució de les Lletres Catalanes i el Consell Comarcal del Vallès Occidental.
 
Objectius:
- Fomentar el gust per la literatura i el coneixement del nostre patrimoni literari.
- Promoure la sensibilitat envers la memòria història i els valors d’un projecte cultural que va optar per la modernitat i va lluitar contra la barbàrie.
- Descobrir la seva immensa tasca i veure’n el lligam amb el present i el context històric i cultural. 
 
Competències bàsiques:
- Competència comunicativa i audiovisual
- Comunicació artística i cultural
 
Desenvolupament:
Dates de realització: 29 de novembre de 2019
Horari: a les 9:30 h del matí
Durada: 2 hores
Cost:  gratuït
Observacions: possibilitat de fer un kahood posteriorment, amb preguntes que tindran a veure amb el documental. Això serà una eina opcional perquè requereix de l’ús del mòbil per part de  l’alumnat.

Inscripció:
  ACTIVITAT TANCADA

Informació:
Servei de Drets Civils
Persona de contacte: Sara Martínez
Telèfon: 93 745 19 57
Correu electrònic: smartinez@ajsabadell.cat

Organització:
Comissió Colla de Sabadell, Servei de Cultura i Servei de Drets Civils

ImprimeixCorreu-e