PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies municipals

Trobada entre Ajuntament i Plataforma per a la Residència del Sud per abordar la construcció de la residència pública de gent gran a la zona sud

Trobada entre Ajuntament i Plataforma per a la Residència del Sud per abordar la construcció de la residència pública de gent gran a la zona sud

En el transcurs de la reunió s’ha coincidit en la necessitat prioritària de disposar d’aquest servei, davant de la inexistència de places públiques de residència a la ciutat, i de la responsabilitat de la Generalitat en la construcció i posada en marxa d’aquesta residència. El compromís és començar a treballar en diferents alternatives per dur a terme el projecte. A més, l’Ajuntament demanarà una reunió amb la Generalitat per tractar aquesta qüestió.

La trobada es va celebrar ahir dimecres, amb la presència, per part municipal, de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés, la regidora de Cicles de Vida, Sònia Sada, i representants de la Plataforma per a la Residència del Sud (formada per associacions de veïns de la zona, la FAVS i la Coordinadora de Gent Gran).

Places de titularitat pública

Amb la construcció de la futura residència, es preveu disposar de més de 100 places públiques. El centre residencial ocuparà uns terrenys de titularitat municipal situats davant del parc Central, al costat dels habitatges per a la gent gran.

A Sabadell, no hi ha places de titularitat pública. La ciutat disposa actualment de 1.074 places de residència per a gent gran, la qual cosa implica una ràtio per cada 1.000 habitants, inferior a la mitjana catalana. D’aquestes places, un 39% compten amb una part de finançament públic, un percentatge també molt menor a la mitjana de Catalunya, situada en el 56%.