PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
EDUCACIÓ

 Imatge lecxit

lecxit color  Lecxit Llegenda

    LecxitInscripcio

Què és LECXIT?                                                         

LECXIT vol millorar la comprensió lectora dels infants involucrant escoles, famílies i voluntariat.

LECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa. El projecte es va iniciar a Sabadell el curs  2013-2014 a partir del conveni amb la Fundació Bofill, entitat impulsora del projecte.

 

Qui ho pot fer? 

Pot ser voluntari/a qualsevol adult que tingui motivació i interès per acompanyar un infant en la lectura, durant una hora a la setmana, i ajudar-lo a millorar la seva comprensió lectora.

Com funciona? 

Les sessions individuals parteixen dels interessos dels nens i nenes per estimular la lectura. Els voluntaris reben una formació a principi de curs, abans d'iniciar les sessions de lectura, però adapten les activitats als interessos de cada infant, per tal de fer la lectura agradable i establir una relació de confiança.

A més a més, el programa també consta d'activitats en grup dins de les pròpies biblioteques i de tallers de promoció de la lectura a les escoles que formen part del projecte, comptant amb la participació de les famílies. 

Coincidint amb el final de curs, es realitza una trobada de cloenda del programa amb l’assistència de tots els participants:  alumnes, escoles i famílies.

 

Les sessions de lectura

Es porten a terme un dia a la setmana durant una hora, generalment de 5 a 6 de la tarda, a les biblioteques del Nord, Sud, La Serra, Can Puiggener i Ponent. El curs s’inicia al voltants del mes de novembre i finalitza al maig. És important el compromís de continuïtat

Més informació:

http://www.sabadell.cat/ca/educacio    -   www.lectura.cat

Contacte:

Regidoria d’Educació: lecxit@ajsabadell.cat Tel. 93 745 33 00   -   Biblioteca Vapor Badia: lecxit@ajsabadell.cat Tel. 93 745 17 03

Formulari d’inscripció: Emplena el formulari

 

també et pot interessar...