PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Classe sense fum

A qui s'adreça:
Alumnes de 1r cicle d'ESO.

Descripció:
Programa educatiu de prevenció del tabaquisme. S'integra dins del programa Smoke Free Class on participen centres de l'Estat espanyol i d'altres països de la Unió Europea.

Hi participa tota la classe. Tothom es compromet a no fumar almenys durant la realització del programa (6 mesos).  Cal que hi hagi un/a professor/a responsable del contacte amb la organització del Programa i de donar suport a l'alumnat perquè aconsegueixi la fita de no fumar durant els 6 mesos del Programa.

El grup classe realitza alguna de les activitats complementàries proposades per l’organització del Programa (relacionades amb algun aspecte de prevenció del tabaquisme) i entre les aules que hi participin es sortejarà uns premis (relacionats amb estades o activitats esportives).
Tot l'alumnat de les aules que hagin arribat amb èxit al final del Programa rebrà un petit premi de participació i un diploma acreditatiu.

Com a novetat, els centres de Sabadell que s’incorporin per primer cop a Classe sense Fumen el curs 2019-2020, poden beneficiar-se de la realització gratuïta d’un taller a l’aula impartit per professionals vinculats al programa i dedicat a iniciar amb el grup classe el procés d’elaboració de l’activitat creativa (un vídeo o un cartell amb eslògan sobre tabac).

Objectius:
- Ajudar l’alumnat de 12 a 14 anys a adquirir les competències necessàries prevenir l’inici del consum de tabac i la progressió al consum habitual.
- Implicar l’alumnat en la realització d’una activitat creativa conjunta relacionada amb el consum de tabac.  
- Adoptar mesures de prevenció i hàbits saludables a nivell individual i social fonamentades en el coneixement de les estratègies de detecció i resposta del cos humà.
- Aplicar les mesures preventives adequades, utilitzant el coneixement científic, en relació amb les conductes de risc i malalties associades al consum de substàncies addictives.

Competències bàsiques:
- Competència d'autonomia i iniciativa personal
- Competència en el coneixement i interacció amb el món físic
- Competència social i ciutadana

Desenvolupament:
Dates de realització i horari: pendent de confirmar durant el primer trimestre
Nombre d'alumnes per sessió: 1 grup classe
Lloc de realització: al centre educatiu
Cost: gratuït
Material didàctic: guia professorat

Inscripció:

  • Primer: cal fer la inscripció mitjançant l'aplicatiu web del Programa Ciutat i Escola.
  • Segon: quan la Generalitat publiqui la convocatòria 2017-18 del programa ‘Classe sense fum’, des del Servei de Salut es posaran en contacte amb els centres educatius interessats per indicar-los com han de fer la preinscripció.
  • Tercer: és convenient que el professorat disposi d’una adreça de correu-e de l'XTEC per poder accedir a l’aplicació destinada a la gestió i el seguiment del Programa.

Informació:
Servei de Salut
Persona de contacte: Ma José Olmo
Correu electrònic: promociosalut@ajsabadell.cat
Telèfon: 93 745 34 05
Web del Program Classe sense fum

Organització:
Regidoria de Salut

ImprimeixCorreu-e