PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament de Sabadell i l’Alliance Française estableixen un conveni per afavorir la mobilitat professional de persones treballadores al Quebec

L’Ajuntament de Sabadell, a través de Promoció Econòmica de Sabadell S.L, i l’Alliance Française han acordat...

L’Oficina del Quebec a París organitza unes sessions informatives aquesta setmana a Fira Sabadell

 L’Ajuntament de Sabadell, a través de Promoció Econòmica de Sabadell S.L, i l’Alliance Française han acordat un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’afavorir la mobilitat professional de persones treballadores al Quebec.  L’Oficina d’Immigració del Quebec a París en col·laboració amb l’Oficina del Quebec a Barcelona i l’Alliance Française de Sabadell,  comptant amb el suport de l’Ajuntament, organitzen tres sessions informatives els dies 20 i 22 de març a Fira Sabadell (entrada pl. Sardana)  per a tothom qui vulgui anar a treballar o estudiar al Quebec (Canadà).

 Segons aquest conveni, l’Ajuntament de Sabadell posa a disposició els seus recursos per donar suport a l’organització d’aquestes sessions informatives a l’auditori del recinte firal de la ciutat. En primer lloc, l’Ajuntament cedeix aquest espai i proporciona suport tècnic a petició de l’Alliance Française durant les sessions informatives. A més, ofereix la seva infraestructura per donar a conèixer aquesta activitat entre la ciutadania.

 Sabadell es converteix d’aquesta manera en la primera ciutat catalana després de Barcelona que acull unes sessions informatives gratuïtes “Viure, treballar i estudiar al Quebec. Què fer i com fer-ho?”

 A càrrec de Abdellah El Mzem, conseller en prospecció i promoció de l’Oficina d’Immigració del Quebec a Paris, aquestes sessions, entre altres temes, tractaran sobre el mercat de treball quebequès, les perspectives de treball, les expectatives dels empresaris I els passos a seguir per treballar o estudiar al Quebec. Durant la sessions informatives hi haurà traducció simultània  per aquelles persones que ho desitgin.

 Programa de les sessions informatives

 Cada sessió informativa de tres hores de durada abordarà un tema específic. Dimecres, 20 de març, durant el matí es centrarà en el sector de la metal·lúrgia i mecanitzat al Quebec i el sector de les tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC). Aquesta sessió està especialment adreçada a persones graduades en xapisteria de precisió, tècniques de mecanitzat, muntatge mecànic aeroespacial, muntatge de cables i circuits, aplicació de materials compostos, disseny industrial, línies d’ajustament de màquines de fer motlles i operació d’equipament de producció. La sessió també està pensada per a persones graduades en enginyeria informàtica i en construcció d’equips informàtics, en ciències i tècniques informàtiques o en suport informàtic. El 20 de març durant la tarda es tractarà “Els estudis al Quebec” per a persones que desitgin seguir estudis tècnics, professionals o universitaris a la província més gran de Canadà territorialment.

 Les sessions informatives es tancaran divendres 22 de març amb “La vida i el treball al Quebec”, pensada per a persones graduades en sectors de formació sol·licitats al Quebec.

 Últims dies d’inscripció

 Les sessions són gratuïtes i per participar-hi cal fer la inscripció mitjançant el formulari disponible a la pàgina web de l’Oficina d’Immigració del Quebec (BIQ) a París: www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/biq/paris/seances/index.php.

 D’altra banda, per a persones no francòfones, es pot ampliar la informació al web www.treballaralquebec.org. També es pot consultar la pàgina de l’Oficina del Quebec a Barcelona  www.quebec-espana.es o de l’Aliança Francesa de Sabadell www.afsabadell.org