PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Es presenta un nou format de pa de Sant Julià amb pa de motlle

El pa de Sant Julià, desenvolupat en el marc del Parc Agrari de Sabadell, es podrà comprar a partir del mes de setembre en format de pa de motlle de 400 g...

El pa de Sant Julià, desenvolupat en el marc del Parc Agrari de Sabadell, es podrà comprar a partir del mes de setembre en format de pa de motlle de 400 g, mantenint les mateixes qualitats que la barra o el pa rodó. És a dir, que el nou format és un pa molt artesanal i amb el gust característic i saludable. El nou pa de Sant Julià es podrà adquirir a les prop de 100 botigues dels forners que el distribueixen actualment.

Durant la presentació del nou format de pa han estat presents els 8 flequers sabadellencs que elaboren i comercialitzen aquest pa: Panabad, Forn Armengol, Forn Centenari, Casa de Forners i Pastissers Mateu, Pa Natural, Fleca Roca, Forn Sempere i Forn Valero Tradicional. Olegari Abad, director de Panabad, ha volgut destacar que "es tracta d'un pa natural sense greixos, sense conservants, ni sucres afegits. Un pa idoni per grans i petits, que es pot fer en llesques per anar a l'escola o bé en entrepà ja que està dividit en 3 parts".

Collita de blat

La collita d'enguany ha estat superior als 35.000 quilos de blat a la finca de Can Gambús. La collita ha estat inferior a l'any passat per les incidències de la sequera i el fet que les pluges arribessin molt tardanes. Tot i així, s'han superat els pronòstics més pessimistes i s'ha pogut salvar, parcialment, la collita. "Calculem que podrem fer unes 80.000 unitats de pa amb la farina que aquest any hem collit", ha assenyalat Olegari Panabad.

Les variats de blat que s'ha produït enguany són les de Montaca i Califa; es van traslladar el passat mes de juny a la Farinera Moretó, a Mollet del Vallès, per transformar-los en farina. Un cop finalitzat aquest procés, diferents forns de la ciutat han utilitzat aquesta farina per fer el pa de Sant Julià.

El pa de Sant Julià és un producte de qualitat, lligat a l'agricultura periurbana i que es ven en un mercat de proximitat. "El pa de Sant Julià és un dels productes que posa en valor el projecte del Parc Agrari que, de fet, ja és una realitat consolidada. Aquest esperit de proximitat fa possible arribar al mercat amb un nou producte de qualitat", ha destacat el regidor de Sostenibilitat i Gestió d'Ecosistemes, Ricard Estrada.

De la seva banda, Andreu Llargués, President del Gremi de Flequers de la província de Barcelona ha volgut agrair a l'ajuntament "l'esforç per impulsar el projecte del Parc Agrari que aposta per la ciutat i pels aliments de proximitat. Gràcies també a Sabadell per aquesta escola i per ubicar-hi la seu del gremi, ja que respon a les nostres necessitats per donar més i millors serveis als consumidors".

Més informació del pa de Sant Julià al web www.padesantjulia.com

Parc Agrari de Sabadell

L'objectiu del projecte del Parc Agrari és posar en valor el paisatge natural amb clau econòmica i, consegüentment, ambiental. És per això que conté una vessant educativa que pretén ensenyar i veure un conreu típic que s'ha recuperat i una altra, paisatgística i productiva. En aquest sentit, el més destacable és el valor afegit que aporta un vi conreat a un espai agroforestal de referència com és el Parc Agrari de Sabadell, que aporta proximitat, qualitat i marca d'origen.

Als terrenys del Parc Agrari es cultiven productes amb dues finalitats fonamentals: promoure el desenvolupament econòmic periurbà i la producció d'aliments de quilòmetre 0.