PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El projecte Taju. Les orfes de la Sida a l'Índia.

A qui s'adreça:
Alumnes de primer cicle d’ESO.
 
Descripció:
La dificultat de l’accés a una Sanitat Universal de qualitat, a l'Índia, l'estigma social que pateixen les persones vivint amb VIH/SIDA en aquest país, la manca d'informació d´aquesta malaltia són algunes de les causes que fan que molts nens i nenes amb VIH, sobretrot nenes, acabin sent marginats, abandonats i vivint segregats de la resta de la societat.

Expliquem la història de l´Ambika, la Gueeta, l´Aarti... i d'altres nenes amb VIH de dos orfenats de Mumbai. Acostem l'alumnat a la realitat d'aquests infants i expliquem la nostra experiència personal amb aquestes nenes d'una manera amena i positiva. Com i per què va néixer Indian Sabadell i el Projecte Taju? Què fa que aquestes nenes acabin vivint en un Orfenat i com és el seu dia a dia? Son algunes de les preguntes a les que donarem resposta durant la nostra exposició. Oferim també la oportunitat d'interactuar-hi, a través d'un Intercanvi d'Amistat. Les dues parts intercanvien afecte i experiències a través de cartes, dibuixos, etc... Els membres de la nostra entitat, que visiten anualment aquests orfenats, entregaran personalment aquestes mostres d'amistat, així com, retornaran la seva resposta al centre educatiu, sempre i quan aquesta activitat es realitzi durant el mes de Setembre.
 
Objectius:
- Sensibilitzar l'alumnat en les realitats d’altres nens i nenes que viuen a l’Índia i que són portadors del virus de la SIDA.
- Fer arribar un somriure, un gest amable, amistat a aquestes nenes que són rebutjades per la societat en què viuen, que no es relacionen amb altres nens que no tinguin la mateixa malaltia i que fins i tot són abandonades per les seves famílies si és que en tenen.
- Fomentar l’empatia i els valors de la solidaritat i la tolerància.
 
Competències bàsiques:
- Competència d’autonomia i d’iniciativa personal
- Competència social i ciutadana
 
Desenvolupament:

Dates de realització i horaris: tot el curs escolar. Els horaris es pacten amb el centre educatiu.
Durada: 1 hora o una hora 30min per sessió
Nombre d'alumnes per sessió: 1 grup classe
Lloc de realització: al propi centre
Cost: gratuït
Observacions: En cas d´Intercanvi d´Amistat, per sessions realitzades durant el mes de Setembre: la nostra entitat realitza una primera sessió on es presenten les nenes que viuen als orfenats de Mumbai i la seva situació. Posteriorment recollim els dibuixos, cartes... dels nois i noies de Sabadell i els entreguem als orfenats. En una última sessió la nostra entitat entrega la resposta de les nenes de Mumbai.
Un cop realitzada la sessió de presentació de la nostra entitat i de la situació de les Orfes  de la Sida a l´Índia, convidem als centres educatius, si així ho desitgen, a realitzar qualsevol tipus d´activitat solidària per tal de donar suport al nostre Projecte i fer-ne difusió.
 
Inscripció:

 
Informació:

Indian Sabadell
Persona de contacte: Núria Crusafont
Correu electrònic:  indiansunrises@yahoo.es
Telèfon: 606 758 237
Consulta Web

Organització:
Indian Sabadell

ImprimeixCorreu-e