PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Game over, no te la juguis!

A qui s'adreça:
Alumnes de 4t d’ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.

Descripció:
L'increment de la incidència de traumatismes cranioencefàlics i de lesions medul·lars traumàtiques entre la població jove, a causa principalment dels accidents de trànsit i a les activitats esportives i de temps lliure, fa necessari el desenvolupament de programes de prevenció que difonguin aquesta problemàtica i estimulin actituds de precaució entre la població de major risc.

La Fundació Institut Guttmann, amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, ha dissenyat el programa "GAME OVER", destinat a adolescents i joves, per a la Prevenció d'Accidents i de les seves conseqüències en el sistema nerviós central: lesions a l’encèfal i a la medul·la espinal.

Les sessions consisteixen en una xerrada/debat amb projecció de material audiovisual, presentada i coordinada per un jove afectat de lesió medul·lar. Els professors presents a la sessió podran, si ho desitgen, intervenir en el debat per tal d' aconseguir que els participants obtinguin la major rendibilitat cultural, pedagògica i vivencial de l' activitat.

Objectius:
- Sensibilitzar els alumnes sobre la naturalesa i funcionament del sistema nerviós central i  de les conseqüències irreversibles que pot tenir qualsevol traumatisme que el lesioni.
- Conscienciar els joves dels perills de determinades conductes imprudents a la carretera i en la pràctica d’activitats de lleure.
- Despertar I'interès per a la prevenció d'accidents i promoure actituds de precaució i de responsabilitat social.
- Apropar-se a la situació de les persones afectades per discapacitats físiques motrius i conèixer  les possibilitats que tenen de desenvolupar un paper actiu en la societat.

Competències bàsiques:
- Competència social i ciutadana
- Competència d’autonomia i iniciativa personal
- Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic

Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: a concretar amb el centre
Durada: 1 hora
Nombre d'alumnes per sessió: un grup classe
Lloc de realització: al centre educatiu
Cost: gratuït
Observacions: imprescindible que tant l'espai com l'accés sigui accessible, que es disposi d'una reserva d'aparcament, o si no que es consideri la possibilitat de poder entrar el cotxe fins el pati, el lloc més proper a la porta d'accés. També es requereix ordinador amb canó projector.
Activitats vinculades: Conducció: prevenció i seguretat

Inscripció:

Informació:
Institut Guttmann
Persones de contacte: Carol Mendoza i Rafi Villodres 
Telèfon: 93 497 77 00 - ext. 3273
Consultar Web

Organització:
Institut Guttmann i Regidoria d'Acció Social.

 

ImprimeixCorreu-e