PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Campus d’Estiu 2013 Jaume Bros, de la Fundació Miquel Agustí, arriba a la 4ª edició

Per quart any consecutiu, la finca municipal de Can Gambús del Parc Agrari de Sabadell acull un campus d’estiu...

Per quart any consecutiu, la finca municipal de Can Gambús del Parc Agrari de Sabadell acull un campus d’estiu organitzat per la Fundació Miquel Agustí, que acosta les ciències de la natura als estudiants de diferents instituts de la ciutat.

En total hi participen 15 alumnes dels següents centres de Sabadell: Institut Pau Vila, Institut Agustí Serra, Institut Les Termes, Institut Joan Oliver, Col·legi Sagrada Família.

Tal i com ha assenyalat el regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Lluís Monge, “una de les finalitats del Parc Agrari de Sabadell és fomentar el coneixement de l’agricultura i, alhora, que els més joves descobreixin la producció alimentària oferint el coneixement de la ciència agrònoma i el coneixement de la indústria agroalimentària com a oferta de treball poc coneguda a l’entorn metropolità. D'aquesta manera, es posa a l’abast dels nois i noies informació per decidir el seu futur”. Monge ha afegit “d'aquesta manera, donem a conèixer com l’horticultora també forma part de la ciutat i, a més, subministra aliments de proximitat i sostenibles”.

Experiència agrària

Durant una setmana, els alumnes s’acosten a l’activitat agrària, a la pagesia, a les varietats agrícoles tradicionals del Parc Agrari de Sabadell. D'aquesta manera, els joves coneixen el que es produeix i com es treballa al Parc Agrari, alhora que surten de les aules i veuen l’aplicació real dels coneixements.

Els bons resultats obtinguts els tres darrers anys han portat la Fundació a repetir l’experiència durant 5 dies, en horari de 9 del matí a 3 del migdia. Durant aquest temps els nois i noies coneixen in situ la producció agrària.

A més, faran 3 sessions a l’escola superior d’Agricultura de Barcelona (UPC) per analitzar diferents productes.

Una fundació pionera

La Fundació Miquel Agustí (fruit d’un conveni entre la UPC i l’Ajuntament de Sabadell) per a la conservació, millora i promoció de varietats agrícoles tradicionals catalanes és una entitat creada per la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Ajuntament de Sabadell, amb la finalitat d’utilitzar el potencial gastronòmic i nutricional de varietats tradicionals catalanes com a font de valor afegit que dinamitzi les explotacions agrícoles, especialment en els espais periurbans.

La recuperació de varietats tradicionals i el foment d’un nou model d’explotacions agràries basat en la producció primària, la transformació i distribució del producte final en la mateixa empresa són els principals instruments que la Fundació vol utilitzar per consolidar la activitat agrària i contribuir a la preservació del territori.

Jaume Bros

L’Ajuntament de Sabadell va lliurar l’any 2006 la Medalla d’Honor de Sabadell a Jaume Bros Queraltó, amb motiu de la seva tasca com a defensor i impulsor de l’activitat agrícola i la preservació del rodal de Sabadell.

Pagès, fill i nét de pagesos, Jaume Bros ha sabut utilitzar multitud de noves tècniques per tal de millorar la qualitat i la productivitat de les seves terres. Ha estat al capdavant del sindicat Unió de Pagesos, al Vallès Occidental, treballant en defensa de les condicions de treball dels pagesos de la comarca. Igualment, la seva col·laboració ha estat determinant a l’hora d’engegar el projecte del Parc Agrari de Sabadell.

Més informació a <http://www.fundaciomiquelagusti.com/>