PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Apropem-nos als escacs

A qui s'adreça:
Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.

Descripció:
Els escacs són un esport individual i d’equip on es dona les condicions per treballar la inclusió socioeducativa dels alumnes. A través de l’activitat d’escacs es genera un espai de pertinença, de participació, d’assoliment, d’intercanvi d’experiències i aprenentatges, generant  un espai de pensament imaginatiu.

L'activitat consta de dues sessions d'una hora cadascuna: hi ha l'opció d’una tercera sessió realitzant una trobada pràctica amb diferents grups/escoles al Club d’Escacs i Escola d’Escacs Coral Colon de Sabadell. Totes les sessions estaran realitzades per monitors titulats per l’Escola de l’Esport i la Federació Catalana d’Escacs.

  • Sessió teòrica: s'expliquen les regles del joc, les peces, la seva posició de partida, el seu valor, els seus moviments. També una breu història dels escacs, la seva invenció, evolució i anècdotes.
  • Sessió pràctica: els alumnes juguen unes partides amb la supervisió del monitor d'escacs.  Aquesta sessió pràctica es pot realitzar a les instal·lacions del Club d’Escacs i Escola d’Escacs Coral Colon de Sabadell totalment equipada amb material adequat (rellotges d’escacs, plantilles, etc...).

Sempre que hi hagi un mínim d’inscrits, hi ha la possibilitat de realitzar una trobada amb els centres que hagin participat al pla de promoció a l’abril amb els  cicles inicials i mitjàns i al maig amb els mitjans i superiors.

Objectius:
- Conèixer les normes bàsiques d'aquest joc de tauler.
- Potenciar el càlcul i la memòria.
- Incrementar la capacitat de concentració i imaginació.
- Ajudar a prendre decisions i estimular la autoconfiança.
- Treball en grup

Competències bàsiques:
- Competència artística i cultural
- Competència d'aprendre a aprendre
- Competència social i ciutadana

Desenvolupament:
Datesde realització: tot el curs escolar
Durada: dues sessions d'una hora cadascuna i la trobada final ( és opcional) de 2 hores amb tots els centres participants del pla de promoció.
Alumnes per sessió: entre 15 i 30 alumnes
Cost: 3 euros per alumne 2 sessions, 4 euros per alumne (2 sessions més trobada final a l’abril o al maig segons cicles dels inscrits. Màxim 75 inscrits per jornada). Als centres educatius del Pla Educatiu d'Entorn se'ls aplicarà el preu de 15 euros per grup/classe.
Consulteu el llistat de centres del Pla Educatiu d'Entorn

Inscripció:

Informació:
Societat Coral Colon - Secció d'escacs
Av. de l'Onze de setembre, 125
Persona de contacte: Sílvia Pérez-Coordinadora de l'Escola d'Escacs Coral Colon de Sabadell
Telèfon: 651 10 38 45 o bé 681 28 72 54
Adreça electrònica: sperez_7@hotmail.com o bé escolaescacssabadell@coralcolon.net
Consultar Web

Organització:
Societat Coral Colon - Secció d'escacs

ImprimeixCorreu-e