PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

19 de febrer

Dia Internacional contra l'homofòbia en el futbol 

Amb el lema “Fes-li un gol a l’homofòbia!” Sabadell es suma al Dia Internacional contra l’homofòbia en el futbol

 

El dia 19 de febrer de 2014 Sabadell va commemorar el Dia Internacional contra l’homofòbia en el futbol amb el lema “Fes-li un gol a l’homofòbia” i la celebració de dos partits – un de masculí i un de femení- amb l’ entitat esportiva Panteres Grogues, una selecció de l’Associació de Clubs de futbol de Sabadell i l’Agrupació Deportiva Ibérica LGTB, com a suport. Els partits van tenir lloc al camp de fútbol del Complex Esportiu de Sant Oleguer. La ciutat de Sabadell es va sumar així, per primera vegada a aquest acte reivindicatiu a fi de denunciar la discriminació homòfoba al món de l’esport.

El 19 de febrer de 1961 va néixer Justin Fashanu un jugador anglès de fútbol d’èlit que arrel de fer pública la seva homosexualitat ( l’any 1990) va ser asediat  i perseguit fins al punt  de ser apartat de l’equip  on formava part ( el Nottingham Forest, en aquell moment Campió d’Europa) i va haver de deixar la seva carrera professional futbolística al no aconseguir ser contractat per cap altre equip. El jugador Justif Fashanu va acabar suïcidant-se l’any 1998 desprès de ser acusat de violació i patint una forta depressió.

La ciutat de Sabadell es va voler sumar a aquesta iniciativa impulsada per diverses entitats esportives sensibilitzades amb el fet homosexual  amb el suport de la taula de participació LGBTI i de les Regidories de Drets Civils i Ciutadania i Esports. La Regidoria de Drets Civils, en el marc del pla transversal de LGBTI i mitjançant la Oficina de Drets Civils, treballa  per a millorar la qualitat de vida de tothom sense distinció per motiu de gènere, diversitat sexual, ètnia, edat, origen, creença o diversitat funcional , fomentant polítiques d’inclusió, visibilitat, participació així com de sensibilització per fer front als prejudicis per raó d’orientació sexual i per promoure l’expressió lliure de les diverses opcions sexuals fent front a la discriminació i l’homofòbia. Aquest objectiu comú amb la Regidoria d’Esports ha propiciat l’impuls conjunt d’aquesta iniciativa.

 


Galeria fotogràfica