PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Exposició al carrer "[13]24 Al principi va ser la paraula. Dones del Poble Sahrauí"

El 18 de març, davant la Biblioteca Vapor Badia, es va inaugurar l’exposició [13]25 al Principi va ser la Paraula. Dones del Poble Sahrauí, dins els actes del dia 8 de març ”Dia internacional de la dona” i en commemoració dels 25 anys d’agermanament de la ciutat de Sabadell amb l’Argub (Sàhara Occidental).

L’acte d’inauguració, a peu de carrer, va comptar amb l’assistència de Quim Carné, regidor de Drets Civils i Ciutadania i vicepresident de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS); Isidre Pineda, regidor de l’Ajuntament de Caldes de Montbuí i secretari de la CCASPS; Marta Vilalta, coordinadora de l'Intergrup per la pau i la llibertat al Sàhara i diputada d’ERC al Parlament; Josep Sagarra, representant del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament; Dani Lagarto, autor de l’exposició i diferents representants d’ajuntaments i entitats.

L’exposició, creada per la CCASPS -Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí, està  inspirada en la resolució (13)25 de Nacions Unides i reconeix la tasca de diferents dones sahrauís que viuen a l’exili europeu, als territoris ocupats i als campaments de refugiats de Tindouf a Algèria, amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre l’impacte que els conflictes armats tenen en la vida de les dones i les nenes. Tot plegat subratllant el paper cabdal que poden jugar en la construcció de la pau generant vincles de diàleg i respecte a la diversitat de gènere, cultural i ideològica. Dins l’exposició destaquen dones sahrauís com la Mariem Hassan, una de les principals cantants internacionals del Sàhara i que resideix a Sabadell.

 

També et pot interessar...

XARXA EDUCATIVA SOLIDÀRIA INTERCULTURAL - XESI
MEMÒRIA HISTÒRICA
ADHESIÓ A XARXES
PLA DE SENSIBILITZACIÓ
ÒRGANS DE PARTICIPACIÓ
DOCUMENTS