PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Festa Gran de Sabadell torna del 2 al 8 de juny com a punt de trobada i reconeixement per a les persones grans de la ciutat

Un any més, Sabadell celebrarà la Festa Gran amb l’objectiu de consolidar-se com a punt de trobada i reconeixement públic per a les persones grans de la ciutat...

Un any més, Sabadell celebrarà la Festa Gran amb l’objectiu de consolidar-se com a punt de trobada i reconeixement públic per a les persones grans de la ciutat. La Festa, que se celebra del 2 al 8 de juny, presenta una programació variada, que inclou una projecció, una excursió pel rodal, espectacles, recitals i diverses mostres d’activitat, entre altres propostes. Avui la regidora del Programa de Gent Gran, Anna Carrasco, ha presentat els principals trets i activitats de la celebració.

Tal com ha explicat Carrasco, la Festa “vol fomentar la participació de les persones grans i alhora reconèixer la seva  tasca al llarg de la vida i el seu compromís i solidaritat amb la família i amb la societat en general”. Sobre el programa d’activitats, la regidora ha volgut agrair la implicació de col·laboradors i patrocinadors i “a la gent gran que hi participa i que ha posat tota la il·lusió i dedicació en aquesta celebració perquè tot surti bé”.

L’acte inaugural de la Festa tindrà lloc el dimecres, 4 de juny, a les 7 de la tarda. Sota el nom de Música per al record, el Teatre Municipal La Faràndula acollirà una proposta dividida en dues parts: a la primera, l’Orquestra Simfònica del Vallès presentarà un tast del concert Els invisibles del cinema, tot incloent música de grans pel·lícules. La segona part, Gardelianos, a càrrec de l’Associació Gardelianos-2015, serà un espectacle de tango amb música, cant i ball, preparant la commemoració dels 80 anys de la mort de Carlos Gardel.

Les activitats de la Festa Gran començaran, però, dos dies abans. Dilluns 2 de juny, a 2/4 de 6 de la tarda, al Cinema Imperial es projectarà la pel·lícula Intocable, d’Olivier Nakache i Éric Toledano. La història està basada en la vida de Philippe Pozzo di Borgo, tetraplègic des del 1993, i la seva relació amb Abdel Yasmin Sellou, el seu ajudant personal.

Dimarts dia 3, la jornada començarà a 2/4 de 9 del matí amb l’excursió pel rodal remuntant el riu Ripoll. Seran 9 km de recorregut pels gorgs d’en Fitó, Sant Feliu del Racó, Mas Olivet, Cal Sabater Vell i finalitzant la visita a l’Àrea d’Esplai de les Arenes. Per participar en aquesta proposta cal fer inscripció prèvia a la UES (c. de la Salut 14-16, baixos) fins al 29 de maig, de 18 a 21 h. Les places són limitades.

A les 6 de la tarda del mateix dimarts, al Centre Cívic de Sant Oleguer tindrà lloc una mostra de teatre i musicals a càrrec d’entitats de gent gran de la ciutat.

 

A partir de dijous

Ja dijous, dia 5, a la plaça de l’Argub del parc de Catalunya hi haurà una Mostra de tai-txi a càrrec de grups de casals i entitats de gent gran. Serà a partir de les 10 del matí. A les 6 de la tarda, entitats i casals protagonitzaran una Mostra de playbacks a l’Auditori del carrer de Lacy.

Divendres, dia 6, de 6 a 8 de la tarda, hi haurà la Mostra d’activitats de la gent gran, a la plaça del Dr. Robert. S’hi podrà veure country, balls en línia, sevillanes, gimnàstica, manualitats i passarel·la de vestits de costura.

Ja el cap de setmana, dissabte, 7 de juny, de 2/4 d’11 del matí a 2/4 de 2 del migdia, es portarà a terme el tradicional concert de les corals dels casals i entitats. Serà a la Fira Sabadell. A la tarda, de 6 a 8, arribarà una segona part de la Mostra d’activitats de la gent gran, que inclourà també, l’activitat intergeneracional Aprèn i disfruta ballant Bollywood, a càrrec del Centre Asana.

Diumenge 8, a les 12 del migdia, a la plaça del Dr. Robert hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla Nova Vallès.

A les 6 de la tarda, la mateixa plaça acollirà el ball de cloenda amb l’Orquestra ABS. Hi haurà coca i cava gràcies al patrocini del Grup Santa Rita.

Activitats gratuïtes

Tots els actes de la Festa Gran són gratuïts. En alguns casos, però, cal inscripció o invitació prèvia o recollir-hi les entrades (a cost zero). Ha estat el cas de la projecció de la pel·lícula Intocable, per a la qual s’han distribuït les entrades disponibles a les Oficines de Sabadell Atenció Ciutadana.

Pel que fa a l’acte inaugural, Música per al record, també caldrà recollir les invitacions disponibles, que es lliuren fins esgotar les localitats, al Teatre Principal avui, dia 28, demà dia 29 i demà passat, dia 30, d’11 del matí a 1 del migdia. També el dia 30 de 6 de la tarda a 8 del vespre. Es donaran un màxim de 2 entrades per persona, sent un dels usuaris major de 60 anys 

També cal inscripció prèvia a la UES per prendre part a l’excursió pel rodal de dia 3 de juny.

Per a la Mostra de Teatre  del Centre Cívic de Sant Oleguer i la Mostra de playbacks cal invitació prèvia que distribueixen les entitats de gent gran que hi participen.