PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Mandala Igualtat

A qui s'adreça:
Alumnes d'ESO.

Descripció:
Tallers educatius de la Fundació Vicente Ferrer per a treballar les principals causes de les desigualtats, l'exclusió i la pobresa.

A través de la realitat de l’Índia rural els i les joves podran conèixer accions concretes per promoure la igualtat d’oportunitats d'alguns col·lectius que pateixen discriminació: les dones - nenes i les persones amb discapacitat. S'ofereixen tres propostes:

  • Qui fa què?
  • Que seré quan sigui gran?
  • Quin és el teu somni?

Objectius:
- Conèixer com les desigualtats de gènere impedeixen que dones i nenes tinguin els mateixos drets i oportunitats que els homes i potenciar relacions igualitàries.
- Prendre consciència de la discriminació que pateixen les persones amb capacitats diferents, per afavorir una convivència des de la integració i el respecte a les diferències.

Competències bàsiques:
- Competència comunicativa lingüística i audiovisual
- Competència d’autonomia i d’iniciativa personal
- Competència social i ciutadana

Desenvolupament:
Dates de realització: tot el curs escolar
Durada: 1 hora
Nombre d'alumnes per sessió: 1 grup classe
Lloc de realització: a l'aula
Cost: gratuït
Observacions: cal disposar d'un ordinador connectat a un projector


Mandala Igualtat. Qui fa què?

Descripció:
"Qui fa què?" és un taller que ens permet treballar les desigualtats entre homes i dones. El taller és fonamentalment pràctic i té com a finalitat investigar com es distribueix el treball domèstic entre homes i dones tant a l'Índia rural com aquí, per tal de prendre consciència de les desigualtats de gènere. Finalment, es reflexionarà sobre quines estratègies adoptar per combatre les desigualtats.

Objectius:
- Prendre consciència de les desigualtats entre homes i dones, tant a l'Índia rural com al nostre país.
- Conèixer estratègies per afavorir la igualtat.

Inscripció:


Mandala Igualtat. Què seré quan sigui gran?

Descripció:
"Què seré quan sigui gran?" és un taller vivencial que ens permet conèixer la dificultat de les nenes de l'Índia rural d'accedir a estudis superiors, i la importància de l'educació com a motor de canvi.
Es dividirà la classe en grups, on cada integrant del grup adoptarà un rol d'una família índia tradicional (el pare, la mare, l'àvia...). La família ha de prendre una decisió: la filla vol anar a la universitat i han de debatre si l'hi deixaran anar o no. Cada alumne haurà de representar el seu rol sent fidel a una fitxa que se li haurà donat prèviament. Per exemple, el pare no vol que continui estudiant, la mare sí però no s'atreveix a dir-ho, etc. Tot seguit, hauran de prendre una decisió sent fidels al rol que els ha tocat i al context de l'Índia rural.

Objectius:
- Prendre consciència de les desigualtats entre homes i dones a l'Índia rural.
- Comprendre la importància de l'educació com a motor de canvi.

Inscripció:


Mandala Igualtat. Quin és el teu somni?

Descripció:
"Quin és el teu somni?" és un taller que ens permet conèixer exemples de com unes persones amb diversitat funcional superen les dificultats que es troben en el seu dia a dia. Concretament, visionarem un documental d'uns 15 minuts de durada que mostra l'experiència d'Alba de Toro, una noia cega que va viatjar a l'Índia rural per fer de cooperant. L'alumnat haurà de detectar les dificultats que s'ha anat trobant al llarg de la seva vida i com les ha superat.

Objectius:
- Afavorir les actituds positives i de respecte envers les persones amb diversitat funcional.
- Prendre consciència de realitats diferents a la pròpia.

Inscripció:


Informació:
Fundació Vicente Ferrer
Persona de contacte: Clara Sánchez
Telèfon: 93 419 02 68
Correu electrònic: sensibilizacion@fundacionvicenteferrer
Consultar Web

Organització:
Fundació Vicente Ferrer

ImprimeixCorreu-e