PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Connectant mons

A qui s'adreça:
Alumnes educació infantil, primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.

Descripció:
Connectant mons és una proposta educativa telemàtica que combina l’activitat a l’aula i el treball en xarxa entre alumnat de 3 a 17 anys de diferents realitats culturals, econòmiques i socials, en la qual participen centres de tot el món.


Es treballa a través d’una plataforma telemàtica multilingüe en 8 llengües (italià, castellà, portuguès, anglès, francès, gallec, català i èuscar), en la qual s’interacciona i es treballa de manera cooperativa, organitzats en equips de treball de la mateixa franja d’edat.

Cada any treballem una temàtica concreta relacionada amb l’educació per a una ciutadania global, com aquest any que dirigim la mirada cap als drets universals per combatre la desigualtat:
La meitat de la riquesa mundial és en mans de l‘1 % més ric de la població. Mentre que la desigualtat creix a la major part dels països del mon, el 80 % de la població mundial pateix les conseqüències de les retallades de la despesa pública i de les polítiques d’austeritat.
Aquesta desigualtat extrema, que posa vides en risc i no permet que les persones visquin amb dignitat, no és inevitable. Es una qüestió de prioritats i de voluntat política.
Els serveis públics universals són una eina poderosa en la lluita contra la desigualtat econòmica; per tal de combatre-la, proposem 3 mesures concretes:
•    Sistemes fiscals justos i progressius.
•    Prioritat per a les polítiques públiques.
•    Participació de la ciutadania activa per a construir un sistema democràtic sòlid i plural.
 
Metodologia:
- ACTIVITAT PER A L’ALUMNAT
La proposta educativa es treballa durant 12 setmanes en grups de vuit a dotze classes de la mateixa franja d’edat. Cada setmana, en accedir a la plataforma de treball, es proposa una sèrie d’activitats per a realitzar a l’aula i compartir en xarxa per mitjà de la plataforma online, de manera que es guia l’alumnat en el procés de descobrir, reflexionar, analitzar i buscar solucions relatives al tema que ens estem plantejant: la desigualtat i els drets socials.
- MÓDUL DEL PROFESSORAT
Per donar suport a aquest procés de reflexió, el professorat compta amb un mòdul propi, al qual podrà accedir abans de començar l'activitat amb l'alumnat. Al mòdul podrà conèixer i navegar per les diferents etapes i descarregar els materials de suport (guia didàctica i documents complementaris), a més d’establir, a través d'un fòrum,  un primer contacte amb altres professors i professores que realitzaran la mateixa activitat
- APRENENTATGE – SERVEI
A més, en aquesta edició es facilitarà també una guia d'Aprenentatge i Servei (ApS) perquè qui ho desitgi, pugui desenvolupar un procés d'aprenentatge i servei a la comunitat, en el qual l'alumnat es formi treballant sobre les necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-ho.
 
Objectius:
- Afavorir el diàleg intercultural entre nois i noies d’entorns socials i geogràfics diferents.
- Facilitar un espai de treball cooperatiu efectiu a través de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) que possibiliti el coneixement mutu, permeti compartir realitats diverses i descobrir problemes comuns, basant-se en el lema "pensa globalment, actua localment".
- A partir de la reflexió sobre l’entorn proper i el coneixement sobre la realitat de la resta dels i les participants, prendre consciència sobre les causes que provoquen que una majoria de la població mundial no pugui satisfer les necessitats bàsiques i no tingui oportunitats i drets, i elaborar conjuntament una proposta-compromís per canviar aquesta realitat.
 
Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: 14 de gener al 7 d'abril 2019
Nombre d'alumnes per sessió: grup classe
Lloc de realització: centre educatiu
Cost: gratuït
Observacions: l’activitat consta de 3 grans fases:
  • MÒDUL PER AL PROFESSORAT: De l'1 de desembre al 1 de gener de 2019. Familiarització amb l'activitat i la plataforma. Guies didàctiquesRecursos complementaris. Fòrum de professorat i resolució de dubtes.
  • ACTIVITATS PER A L'ALUMNAT: Del 14 de gener al 17 d'abril de 2019. Proposta didàctica per a cada cicle. Eines de comunicació.
  • TROBADES PRESENCIALS: Maig de 2019. Elaboració de conclusions i compromisos comuns. Acció simbòlica i de denúncia.

Inscripció: 1 de juliol de 2018 - 1 gener 2019

Informació:
Oxfam Intermón
Persona de Contacte: Francesc Vives
Correu electrònic: vivesmir@telefonica.net
Telèfon: 610 880 052
 
Organització:
Oxfam Intermón
 

 

ImprimeixCorreu-e