PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Explora el Modernisme

A qui s'adreça:
Alumnes de 2n cicle d'educació infantil i educació primària

Descripció:
En aquesta activitat es visita l'interior de la Seu de la Fundació 1859 Caixa Sabadell i també l'antiga Escola Industrial d'Arts i Oficis (actual Espai Cultura de Sabadell). Els continguts d’aquesta visita es complementen, en aquest cas, amb un taller on es treballa o bé un vitrall o bé un mosaic, és a dir, dos dels elements més utilitzats pels modernistes per a fer els seus edificis i les seves decoracions.

Els dos edificis que es visiten van ser construïts a començaments del segle XX i amb una intenció molt concreta, per un cantó tenir un edifici més gran on poder allotjar les oficines de Caixa Sabadell (entitat per a la qual es van construir aquests edificis) i per l’altre disposar d’una escola on la gent pogués estudiar un ofici que li permetés trobar una feina.
A la visita s’explica la història dels edificis i l’ús de cadascun des de la seva construcció fins a l’actualitat; es parla de l’arquitecte modernista Jeroni Martorell, autor dels dos edificis; i dels fundadors de Caixa Sabadell, el més conegut dels quals és Pere Turull i Sallent, alcalde i fabricant tèxtil de Sabadell.
Aprofitant tots els elements modernistes que aquests dos edificis ens ofereixen, es fa una descripció detallada de tots aquests, fent especial menció al significat de cada un d’ells. També s’hi inclou una explicació i un recorregut pels jardins (projectats posteriorment) que uneixen els dos edificis. 
Els continguts de la visita als edificis modernistes es complementen, en aquest cas, amb un taller on es treballa o bé un vitrall o bé un mosaic, és a dir, dos dels elements més utilitzats pels modernistes per a fer els seus edificis i les seves decoracions.
  • El taller de vitralls, adreçat als alumnes de 2n cicle d’educació infantil i cicle inicial de primària, consisteix en la realització d'un vitrall adaptant la tècnica emprada pels modernistes en funció del nivell educatiu de cada grup.
  • I en el taller de mosaics, adient per cicle mitjà i superior d'educació primària, s'hi realitza un mosaic amb el material utilitzat des d'època romana per a fer els mosaics, és a dir, les tessel·les de diferents colors.
Les explicacions de la visita i el grau de dificultat dels tallers s'adapten a l'edat i als interessos dels visitants. Tota l'activitat, és a dir, la visita als edificis modernistes i els tallers que la complementen també poden realitzar-se en anglès. 

Objectius:
- Difondre el coneixement del patrimoni artístic i històric de la ciutat.
- Conèixer els materials modernistes i les seves aplicacions.
- Estimular la curiositat pels materials i les tècniques del modernisme.
- Treballar l'anglès, ja que la visita i el taller es poden desenvolupar en aquest idioma.

Competències bàsiques:
- Educació infantil: capacitat d’aprendre a descobrir i tenir iniciativa i capacitat  d’aprendre a pensar i comunicar
- Educació primària i secundària: competència artística i cultura, competència comunicativa, lingüística i audiovisual i competència d'aprendre a aprendre.

Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: durant tot el curs en horari a convenir
Durada: 2 hores
Nombre d'alumnes per sessió: 2 grups classe simultàniament
Lloc de realització: Seu central de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, c. Gràcia núm. 17 i Espai Cultura de la Fundació Sabadell 1859, c. d’en Font núm. 25. Sabadell.
Cost: 70 € per grup. 
Descompte del 20% a les escoles del Pla Educatiu d'Entorn.
Observacions: no hi ha pausa entre les dues hores, si es vol esmorzar ha de ser abans o després de les activitats.
 
Inscripció:

Informació:
Espai Cultura
Persona de contacte: Mont Callarisa
Telèfon: 93 725 95 22 extensió 2 (de 15h a 20:30h. de dimarts a divendres)
Correu electrònic:  visitesec@fundaciosabadell.cat
Consultar Web

Organització
Fundació 1859 Caixa Sabadell

ImprimeixCorreu-e