PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Cloenda de la commemoració dels 25 anys d’agermanament de Sabadell amb l’Argub

L’auditori de Transports Urbans de Sabadell (TUS) va acollir dimarts la cloenda de les activitats en commemoració dels 25 anys d’agermanament de la ciutat de Sabadell amb l’Argub, que es va portar a terme en el marc del Consell de Solidaritat i Cooperació. A la trobada, durant la qual es va presentar també l’avaluació del Pla Estratègic de Cooperació, es va presentar el vídeo “Sabadell i l’Argub, 25 anys agermanats” i el llibre “Àlbum de família”. Tots tres projectes han comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

IMG 1332A l’acte van assistir, entre altres personalitats, l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez; Oulad Moussa, representant de la Delegació del Front Polisario de Catalunya; Carles Rossinyol, diputat  i president delegat d'Hisenda, Recursos Interns i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona; Quim Carné, regidor de Drets Civils i  Ciutadania;  Paco  López,  president de  la TUS; Enrique Blasco,  president de CASSA; Josep Massip, representant del Consell de Solidaritat i Cooperació, i Fermí Vallbé, membre de l'entitat Solidaris amb el Poble Sahrauí.

Durant la trobada, l’alcalde va destacar que “hem estat capaços de crear una cultura de la solidaritat a la ciutat, d’aprendre a conèixer l'altre, entendre'l i implicar-nos-hi”. Així mateix, va comentar que “queda molt camí per fer. No podem sinó expressar perplexitat per la resposta que a casa nostra tenen desgràcies actuals com les pèrdues de vides humanes aquests dies al Mediterrani. No podem restar indiferents”. Sobre la relació amb l’Argub, va subratllar que “allò de bo que ha portat aquest agermanament és innegable. Però també hem de reconèixer que l'èxit d'aquest agermanaments és relatiu, perquè molts dels problemes persisteixen”.

El vídeo “Sabadell i l'Argub, vint i cinc anys agermanats”, dirigit pel periodista i actual director del programa de Tot un Món de TV3, Carles Solà, reflecteix com, tot i havent passat 25 anys, l’agermanament a la ciutat es manté viu a partir de diferents iniciatives. També pretén donar a conèixer la situació de l’Argub a la nostra ciutat i difondre el concepte de solidaritat.

De la seva banda, el llibre “Àlbum de Família”, amb textos de Jesús Medina i fotografies de Juanma Peláez, vol ser un retrat de vida quotidiana a Sabadell i a l’Argub. Aquest Àlbum de família busca el coneixement mutu entre ambdues ciutats i vol contribuir a interpretar com som d’iguals i de diferents les persones que hi vivim.

Agermanament

L'any 1989, el llavors alcalde de Sabadell, Antoni Farrés i Sabater, i Mulay Baibat, representant de la República Àrab Sahrauí Democràtica, i en nom de la ciutat de l’Argub (Sàhara Occidental), van signar un acord d’agermanament entre ambdues ciutats amb la finalitat de treballar conjuntament en l’avenç del camí de la pau, la llibertat i el progrés.

El Ple municipal del 2 de desembre de 2014 va ratificar per unanimitat l'acord amb el qual es va manifestar la voluntat de l'Ajuntament d'agermanar-se amb la ciutat de l'Argub (Sàhara Occidental), amb data 12 d’octubre de 1989. Aquest acord té com a principal objectiu assumir nous reptes de futur per resoldre una problemàtica encara no resolta.

Durant els darrers mesos s’han desenvolupat diverses accions en commemoració dels 25 anys de l’agermanament. Integren la Comissió de treball dels 25 anys d’agermanament l’Ajuntament de Sabadell, l’Assemblea Local Creu Roja a Sabadell, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), la Corporació Sanitària i Universitària Parc Taulí, la Fundació Josep Comaposada- Sindicalistes Solidaris, la Fundació Privada Pau i Solidaritat (CCOO), l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC), la Lliga dels Drets dels Pobles, Sabadell Acull Infants Sahrauís, Solidaris amb el Poble Sahrauí, la Xarxa Solidària Sabadell – Colòmbia. També hi ha col·laborat el Consell de Solidaritat i Cooperació i diferents institucions i empreses com la Companyia d’Aigües de Sabadell (CASSA), Corporació Sanitària i Universitària Parc Taulí, l’IDC Hospital General de Catalunya, Transports Urbans de Sabadell (TUS), metges de la Xarxa Sanitària i de formació, les famílies acollidores d’infants sahrauís, els joves de la Xarxa Educativa Solidària i Intercultural, els  autors i protagonistes de l’Àlbum de família i del vídeo, Alliance Française de Sabadell, Aula d’Extensió Universitària i Capella de Can Gambús, entre d’altres.

IMG 1344

IMG 1360

IMG 1368

IMG 1395


Vídeo “Sabadell i l'Argub, vint i cinc anys agermanats”


Llibre "Àlbum de família"