PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell estarà al costat dels refugiats sirians

Des de la regidoria de Drets Civils i Ciutadania ja s’han posat en contacte amb representants de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat...

 

 

Sabadell crida a la cooperació entre municipis per fer de Catalunya “un veritable país d’acollida”

Des de la regidoria de Drets Civils i Ciutadania ja s’han posat en contacte amb representants de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat per tal de reunir-se en els propers dies. L’objectiu és coordinar la implicació de la ciutat de Sabadell en l’acollida dels refugiats que fugen de Síria, així com d’altres conflictes armats. Des de l’Ajuntament de Sabadell, també s’ha contactat amb l’ajuntament de Barcelona per tal de sumar esforços en aquest sentit. La regidora de Drets Civils i Ciutadania, Míriam Ferràndiz ha reafirmat el compromís del govern municipal amb els refugiats: “Sabadell estarà al costat dels refugiats sirians, com ho ha estat amb els desplaçats d’altres conflictes armats. En les darreres setmanes hem vist situacions dramàtiques, la mort de persones que fugen a la desesperada. Ara hem de passar a l’acció i demostrar sí Catalunya és un país d’acollida”. Com en altres casos, caldrà la necessària col·laboració amb les entitats especialitzades en acollir els refugiats i nouvinguts, així com amb les diferents iniciatives de cooperació internacional d'ajuda a la població de Síria.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha dirigit una carta al ministre d’exteriors, José Manuel García-Margallo demanant “una implicació ferma i sense condicionants de l’Estat espanyol en l’acolliment de refugiats”. “Estem davant d’una crisi humanitària de dimensions dramàtiques, i davant d’això la resposta ha de ser la cooperació, no negociar percentatges com qui defuig obligacions”, ha afirmat l’alcalde. “Lamento que la resposta del govern espanyol davant aquesta crisi sigui oferir el control amb bucs al mediterrani; aquest drama humanitari demana un altre tipus de resposta, parlem de desplaçats que no poden tornar als seus països d’origen perquè hi ha una guerra”, ha declarat.

Juli Fernàndez ha celebrat el compromís de la ciutat de Barcelona en aquest sentit, i ha cridat a la “cooperació del món local” per tal de poder oferir la màxima ajuda possible. Així mateix, l’alcalde s’ha posat a disposició de la Generalitat i de les entitats municipalistes perquè, en compliment del Pla de Protecció Internacional a Catalunya, garanteixin el dret d’asil, el refugi i la protecció de les persones desplaçades. Fernàndez s’ha mostrat convençut que la Generalitat reflectirà un cop més “la solidaritat del poble de Catalunya”, i instarà el govern espanyol ha destinar els recursos necessaris davant el gran nombre de persones desplaçades.

Sabadell

Sabadell té un conveni de col·laboració amb la CEAR, i des del 2001 li cedeix en règim de lloguer, pisos socials per a ús residencial del col·lectiu de persones refugiades a Catalunya, a les que dona suport aquesta entitat. Tots ells són gestionats  directament per professionals de CCAR.