PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’alcalde i regidors municipals es reuneixen amb la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats (CCAR) per coordinar la resposta als refugiats sirians

reuniosiriapAquest matí l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, el tinent d’Alcalde d’Acció Social i Drets Civils i regidor de Cooperació, Gabriel Fernàndez, i la regidora de Drets Civils i Ciutadania, Míriam Ferràndiz s’han reunit amb Pascale Coissard, representant de la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats (CCAR)...

 

 

Tal com es va anunciar el passat dilluns, aquest matí l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, el tinent d’Alcalde d’Acció Social i Dretsreuniosiria Civils i regidor de Cooperació, Gabriel Fernàndez, i la regidora de Drets Civils i Ciutadania, Míriam Ferràndiz s’han reunit amb Pascale Coissard, representant de la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats (CCAR), per tal de coordinar la resposta per ajudar els refugiats sirians.

L’alcalde de Sabadell ha recordat que “Sabadell ha estat una ciutat d’acollida i ho vol seguir sent. No volem fer declaracions buides sinó posar-nos a treballar tota la ciutat per tal d’abordar d’una manera integral i responsable aquesta situació, que afecta moltes famílies que tenen necessitats a les quals hem de respondre des de la solidaritat i també des de l’especialització.”

Durant la reunió s’ha comentat la preocupació per la situació que s’està vivint a Europa amb la crisi dels refugiats sirians, alhora que l’esperança per la reacció de solidaritat de la ciutadania i de moltes institucions que denuncien aquesta situació i es posen a disposició per acollir a totes aquestes persones.

També s’han constatat les dificultats del procediment d’asil a l’estat espanyol i la necessitat de reforçar el dispositiu d’acollida als refugiats de Catalunya per tal de garantir els drets d’asil a les persones desplaçades.  

La representant de CEAR ha agraït la resposta de la ciutat de Sabadell, que és històricament una ciutat refugi i una ciutat d’acollida i que col·labora amb l’entitat garantint el 40% de les places de les disponibles a tot Catalunya. També s’ha compartit la necessitat d’ampliar el número de places a tot l’estat espanyol per poder donar resposta a les necessitats actuals i futures ja que des del 2012 les places no s’han augmentat i el número de sol·licitants d’asil es multiplica per dos cada any.

Després d’aquesta reunió el govern ha acordat seguir treballant en diferents línies:

  • Aconseguir ampliar el compromís del govern de la ciutat amb els refugiats a tot el consistori amb la signatura d’un manifest conjunt.
  • Seguir reclamant a les institucions responsables els recursos necessaris per poder abordar aquesta situació i garantir el dret d’acollida i atenció a les persones refugiades al nostre país.
  • Treballar coordinadament amb CCAR per poder ampliar els recursos locals adreçats a l’acollida de persones refugiades i millorar la coordinació amb els serveis d’acollida. En aquest sentit es planteja centralitzar en un únic referent de Serveis Socials l’atenció social a totes aquestes persones.  
  • Coordinar amb les entitats especialitzades en l’acollida als refugiats i amb les entitats de cooperació internacional una proposta per canalitzar la solidaritat de la ciutadania i per desenvolupar una campanya de sensibilització en aquest àmbit. En aquest sentit es convocarà el Consell de Cooperació de manera extraordinària.
  • Obrir una pàgina al web municipal amb la informació per tal de recollir els constants oferiments que ja estan fent els ciutadans i ciutadanes de Sabadell per poder acollir a qui correspongui.

L’ACM i FMC

La Federació de Municipis de Catalunya així com també l’Associació Catalana Municipis estant recolzant la població afectada pel conflicte de Síria i treballen al costat de  les iniciatives que sorgeixin de la societat i de les institucions per minimitzar l’impacte d’aquesta tragèdia humanitària. En aquest sentit, l’alcalde de la ciutat, Juli Fernàndez, ha mantingut converses amb els presidents de les dues entitats per tal de treballar conjuntament en aquest compromís conjunt a favor dels drets humans.

A més, el regidor de Cooperació i la regidora de Drets Civils i Ciutadania assistiran demà a la reunió convocada pel Fons Català de Cooperació per seguir treballant en aquesta crisi humanitària i coordinar les accions de tots els municipis.