Sabadell Ciutat Refugi

 Sabadell al costat de les persones refugiades

 slidesiria senseinfo

 

PLATAFORMA CIUTADANA PER ALS REFUGIATS

El darrer 8 d’octubre es va constituir aquesta plataforma, liderada per la Coordinadora Servei Ciutadà d'Acollida als Immigrants (SCAI) i la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania, amb l’objectiu que esdevingui un espai de reflexió, planificació i coordinació entre entitats i institucions de la ciutat amb voluntat de col·laborar en els diferents aspectes de l’acollida que ja es venen treballant des de fa anys.

 -        Membres

-        Ordres del dia i acords de les reunions

-        Adhesió

 


QUÈ CAL SABER SI ES VOL COL·LABORAR?

La CCAR (Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat) ha elaborat un seguit de respostes davant algunes preguntes que poden ser claus per entendre la situació d’emergència de les persones refugiades a Europa. Vegeu el document

 

 

QUÈ VOL DIR SER VOLUNTARI?

 

El voluntari és una persona física que, d’una manera lliure i sense contraprestació econòmica, decideix dedicar part de llur temps al servei dels altres o interessos socials i col·lectius, per mitja de la participació en programes de voluntariat que duen a terme entitats sense ànim de lucre.

 

La incorporació dels voluntaris als programes de voluntariat es formalitza per escrit, per mitjà del full de compromís. En el cas dels menors d’edat, els pares o tutors legals   han de signar el full de compromís.

 

A la Carta del Voluntariat, reconeguda i adoptada pel Parlament de Catalunya en la seva Resolució 98/V, de 29 de maig de 1996, es recullen els drets i els deures de las persones voluntàries.
 

COM es pot COL·LABORAR?

  • A través de les diferents campanyes ciutadanes endagades per entitats especialitzades en la matèria. Vegeu-les relacionades a l'apartat següent.
  • Participant a les diferents xerrades informatives i formatives que s'estan organitzant a la ciutat sobre aquesta qüestió. Vegeu l'apartat d'Activitat en Curs
  • La Regidoria de Drets Civils i Ciutadania conjuntament amb el Programa de Voluntariat de l'Ajuntament de Sabadell, ateses les demandes dels i les ciutadanes per col·laborar, i atesa la complexitat del tema, per donar resposta immediata, ha obert un registre de voluntaris, que es tindrà en compte quan s'hagin articulat les accions corresponents. Podeu contactar trucant al 93745 31 84 o enviar un correu electrònic a puntvoluntariat@ajsabadell.cat

 caMPANYES D'AJUDA

    ccar          cruzroja         CARITAS  
 

amnistiaint

logooxfam

lligadretspobles  
 

lafede

logo fonscatala sosracisme  

 


Activitats en curs

agenda

 

Vegeu una relació d'activitats de sensibilització i/o formació organitzades per entitats, institutcions, organitzacions... entorn al tema de refugiats.

 

 

 

Galeria d'imatges. Roda de la Pau, 16 de juny de 2016 a la Plaça del Dr. Robert

Roda de la Pau  

 


RESPOSTA POLÍTICA


 trajectòria històrica

SABADELL és una ciutat de valors, una ciutat compromesa amb els seus ciutadans i ciutadanes que aspira a fer real la dignitat i la qualitat de vida per a tothom sense distinció per motiu d’ètnia, edat, gènere, origen, diversitat sexual, creença o diversitat funcional. I aquesta realitat s’ha de posar en valor per ser una guia col·lectiva que formi part de la nostra cultura pública comuna.

 L’AJUNTAMENT DE SABADELL té com a objectiu el desenvolupament d’aquesta ciutat compromesa amb els valors, una ciutat gresol de ciutadans i ciutadanes que comparteixen drets i deures, que són solidaris i cooperen amb les altres persones, que acullen les persones nouvingudes des del valor de l’hospitalitat, que s’impliquen activament a favor de la igualtat entre dones i homes o contra qualsevol tipus de violència, que treballen a favor de l’autonomia personal i la llibertat, que aposten per l’emancipació dels i les joves i que, des de l’estima, el respecte i l’austeritat, creuen que la diversitat i la interacció són la base de la convivència.

Des de l'any 2001 es compta amb habitatges socials per a l'ús residencial de persones sol·licitants d'asil i refugiades, gestionats per CCAR.

S'han dut a terme programes de sensibilització, a través del programa municipal "Ciutat i Escola" i s'han editat diferents materials informatius.

Es compta, així mateix, amb un programa d'acollida temporal adreçat a les persones que sol·liciten asil, mitjançant:

  • Serveis de primera acollida: Assessorament jurídic a través de l'entitat SCAI, sessions d'acollida, tallers de coneixement de l'entorn, apropament al món laboral i coneixement de la llengua.
  • Acompanyament individual de CCAR: empadronament, targeta sanitària, orientació i inserció laboral i informació sobre el procés de regularització.
    

recull de premsa

 

 


DOCUMENTS RELACIONATS


documental "my friend"

myfriend


DOCUMENTAL "To Kyma. Rescat al mar Egeu"

tokyma


DOCUMENTAL "eL NAUFRAGI EUROPEU DAVANT LA CRISI DE REFUGIATS"

mon324 


The European Refugee Crisis and Syria Explained

crisisiria


informatiu infantil Info K - edició Especial sobre els refugiats sirians

video sirianens


 

 

 

 

Twitter

Enllaços d'interès

>> Institucions i organismes internacionals

>> Federacions, coordinadores i xarxes

>> Recursos per entitats

>> Altres enllaços d'interès

 • Drets humans i pau
 • Refugiats
 • Centres d'Estudi
 • Banca ètica, comerç just, i compra pública ètica

Contacta

REGIDORIA DE DRETS CIVILS I CIUTADANIA
www.sabadell.cat/dretscivils
C. de Sant Pau, 34 08201-Sabadell
T. 937451957 / 937451953
dretscivils@ajsabadell.cat
https://www.facebook.com/sbddretscivils