PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Institut Pau Vila participa amb centres d’altres cinc països en un projecte europeu sobre la incorporació dels joves al món del treball

comenius22pEstudiants d’instituts de Dinamarca, Turquia, Àustria, Itàlia i Grècia visiten aquests dies Sabadell i avui han estat rebuts a l’Ajuntament...

Estudiants d’instituts de Dinamarca, Turquia, Àustria, Itàlia i Grècia visiten aquests dies Sabadell i avui han estat rebuts a l’Ajuntamentcomenius22

Els alumnes d’instituts de cinc països que participen en un projecte d’intercanvi europeu amb l’Institut Pau Vila i que aquests dies visiten Sabadell han estat rebuts avui al Saló de Plens de l’Ajuntament. Amb una durada de 3 anys (2014-2017), el projecte s’adreça a estudiants de batxillerat i se centra en la incorporació del jovent a la feina i en les eines i formació necessàries en un mercat laboral internacional. Es tracta d’un projecte Erasmus+ KA2, que es presenta sota el títol d’EUneedsU. A més de l’Institut Pau Vila, hi participen centres de Dinamarca, Turquia, Àustria, Grècia i Itàlia.

Durant la trobada, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha donat la benvinguda a alumnat i professorat a la ciutat i ha comentat que, “com a europeus som, compartim els mateixos projectes i sentiments. El coneixement d’altres llengües i altres cultures, com també el treball cooperatiu amb perspectiva internacional, ens enriqueixen enormement com a persones”.

Per la seva part, el director de l’institut sabadellenc, José Luis Navarro, s’ha adreçat als visitants dient que “esperem que us agradin les visites que fareu a diferents punts emblemàtics de la ciutat, com el Vapor Buxeda o el campanar de Sant Fèlix”.

Aquest projecte Erasmus+ s’emmarca en la estratègia 2020 de la Unió Europea, d’incorporació dels i les joves al mercat laboral i de lluita contra l’atur. Així, s’estudien les eines que permetin l’accés a les diferents branques d’activitat i, de manera conjunta, es busquen estratègies per a la incorporació laboral en una Europa internacional marcada, també, per la mobilitat per accedir a una feina. Altres objectius del projecte són assolir la millora en el domini de l’anglès i en l’ús de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC).

Com a part del projecte, s’estan portant a terme diferents reunions transnacionals. A cadascuna d'aquestes trobades participa alumnat en règim d'intercanvi amb alumnes del país amfitrió. A hores d’ara, ja s’han celebrat reunions a Dinamarca (només professorat), Turquia, Àustria i Itàlia. Aquests dies la trobada és a Sabadell. Després arribaran Grècia i, de nou, Dinamarca.