PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies municipals

L’Estruch de Sabadell posarà en marxa La Vela amb una gran jornada de circ

El dissabte 16 d’abril s’inaugurarà La Vela amb una gran gala de circ que inclou la participació de 5 companyies i activitats gratuïtes a la tarda per a tots els públicsvela21

La Vela de l’Estruch, amb un aforament per a 400 espectadors i 28 metres de diàmetre, acollirà activitats circenses en els àmbits de creació, exhibició, formació i integració social

Tot és a punt perquè L’Estruch, centre de creació amb més de 20 anys de trajectòria, inauguri el proper 16 d’abril una gran vela de circ al pati del recinte industrial. Ho farà amb una gran festa a partir de les 16.30 h, que inclourà activitats gratuïtes per a tota la família, una xocolatada popular i una gala d’inauguració de La Vela.

De 12,40 metres d’alçada, 28 metres de diàmetre i 615 metres quadrats, la carpa mantindrà els valors i la filosofia de la fàbrica de creació, acollint una programació estable i potenciant la formació i la creació circense a la ciutat vallesana. La Vela passa a formar part de Ca L’Estruch gràcies a un acord amb la Generalitat de Catalunya, fent que Sabadell guanyi un nou equipament cultural de 400 localitats.

El projecte de La Vela és integral, i s’hi treballarà el circ a diferents nivells: des de les residències de creació que ja funcionen i doten les companyies d’un espai equipat per aixecar els seus espectacles; a l’exhibició de circ per a la ciutat de Sabadell. L’Estruch és, des de fa anys, una fàbrica de creació referent a Catalunya i el circ hi ha tingut, en els darrers anys, un protagonisme destacat. Des del 2008, el projecte ha acollit 83 residències de circ, en una implicació que ha anat en augment: des de 2 residències l’any 2008 fins a 32 el 2015.

DISSABTE 16 D’ABRIL. Inauguració de La Vela

A les 16.30 h

Circ en Família (Sala 1)

Amb el guiatge de l’Associació Tub d’Assaig, les famílies podran fer un tast de les principals tècniques circenses: malabars, equilibres sobre objectes, trapezi o pal xinès.

Taller de malabars i xocolatada (pati de davant La Vela)

Activitat que permetrà als infants construir el seu propi joc de malabars i començar a practicar amb l’ajuda dels professionals de Tub d’Assaig.

A les 19.00 h

Pulso, Atempo Circ (pati de davant La Vela)

Pulso, un tast de la darrera creació de Corda Volant de Matías Marré i Marilén Ribot, un batec i una prova de força que enfronta els cossos i els transforma en els diferents arquetips humans.

Esquerdes, Hotel Iocandi (la Nau B)

Esquerdes és un espectacle de circ que combina l’escala d’equilibris, els elements aeris i la música a través de tres cossos en moviment en un joc d’estira i arronsa entre el desig i la fugida. 

A les 21.00 h

GRAN GALA D’INAUGURACIÓ* de La Vela presentada per la cia. Les Vaques

Imaga presenta F2 Simfonia escènica de la relació. Suspensió capil·lar i investigaci del moviment

Dues dones, connectades per una corda, juguen i s’enfronten amb els seus propis límits, fent volar la imaginació́ utilitzant una tècnica innovadora i sorprenent: la suspensió capil·lar.

La Fem Fatal presenta Anton i Polina. Trapezi doble

Aquesta peça vol ser una perspectiva inèdita sobre la intensitat de les relacions a la vida, una creació on el trapezi doble llueix pel seu elevat nivell tècnic i acrobàtic.

Malabarte presenta Bouncing. Malabars

Espectacle de malabars amb pilotes de rebot, en què l’artista Pernando Pose, desenvolupa i desplega els seus 15 anys d’experiència com a malabar amb prolixitat i alta precisió.

En Diciembre presenta Purpusii. Perxa xinesa

Dues persones, dos universos aliens que es construeixen plegats. Viuen, somien i lluiten cos a cos fins acaronar la fragilitat de la condició humana, a través de la perxa xinesa.

Circ Pistolet presenta ADN. Acrobàcia

Sis siluetes recorren l’espai escènic buscant una identitat col·lectiva. A través del moviment neix la complicitat què els portarà cap al món dels equilibris a cops de rampell elèctric.

*5 €. Entrades a la venda a www.sabadell.cat/cultura i a la taquilla del Teatre Principal.

A partir de les 22.30 h

Estruch Bar

Fi de festa amb Irrisori Klezmer Band i Càpsules de Circ ¿Dònde Vas?, a càrrec de La Volàtil.