PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
CREENCES

La Laïcitat
La diversitat de creences a la ciutat
Jornada de portes obertes als Centres de Culte
Memorial Àlex Seglers
Oficina de Drets Civils

VII Jornada de Portes Obertes als Centres de Culte

portesobertescculte16 cartellUna mostra d’aquest treball és el present programa de la VII Jornada de Portes Obertes als Centres de Culte, un programa elaborat coordinadament entre l’Ajuntament de Sabadell i la Taula de Creences i Conviccions, en la qual participen les comunitats diverses de la ciutat. Enguany la Taula de Creences opta per treballar el valor de l’HOSPITALITAT. L’hospitalitat és una virtut o qualitat que es basa en el bon tracte i l’amabilitat cap a l’altre.  I  és ara, davant els importants fluxes migratoris i la crisi humanitària de les persones refugiades, quan cal fer pedagogia  d'aquest valor i del dret a l’acollida i, de l’atenció i respecte envers a qui és diferent .

 

El valor de l’hospitalitat va inspirar la vida de Elisabeth Eidenbenz ( Zurich 1913-2011). L’any 1939  immersa dins l’onada d’exiliats que fugien cap a França i enmig de la misèria de l’exili, va fundar la Maternitat Suïssa d’Elna. La Maternitat tenia l'objectiu d’ajudar les dones embarassades, en bona part exiliades catalanes, que provenien dels camps de refugiats d’Argelers i Sant Cebrià, a salvar els seus nounats d’una mort segura oferint un bressol amb unes condicions òptimes per a la cura dels seus fills. El seu projecte,  que fa funcionar fins a l’abril del 1944, data en què la Maternitat d'Elna, fou clausurada  per  l'exèrcit  alemany  va permetre salvar a 597 nadons, molts fills de mares refugiades jueves, a les que va preservar la seva identitat.

 

El programa d'actes que es presenta, s'inicia el proper 11 d'abril i finalitza el 20 de maig i té com a activitat central la visita guiada en autocar prevista pel dissabte 16 d'abril a diferents centres de culte  catòlics, musulmans, evangèlics i testimonis de Jehovà,  enguany a la zona al Sud de la ciutat (la visita serà de 15:30 a 20:30 hores i per participar, cal confirmar assistència al telèfon 93.745.19.53 fins al 14 d'abril, les places són limitades  o bé per mail a dretscivils@ajsabadell.cat).

 
Enguany en aquesta setena edició de les jornades, es presentarà el nou Web de Creences i Conviccions de la ciutat, que inclou l'actualització del Mapa de la Diversitat de Creences i Conviccions de Sabadell, l'11 d'abril a la 1 del migdia al Casal Pere Quart. 

 

portesobertescculte16Descarregar el programa d'activitats


 
Visita guiada. Dissabte 16 d'abril de 15.30 a 20.30
 
Visita als següents Centres:
 
>> Sala del Regne dels Testimonis Cristians de Jehovà
>> Primera Església Evangèlica Baptista de Sabadell
>> Parròquia de Sant Jordi
>> Comunitat Musulmana Al-Huda

Galeria fotogràfica

VII Jornada de portes obertes als Centres de Culte 2016


Ressó als mitjans de comunicació

>> Audir

>> Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós

>> Generalitat de Catalunya. Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge
 

 


 

 

Imprimeix Correu electrònic

També et pot interessar...