PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Covid-19

Informació pràctica sobre el coronavirus

Per poder estar al dia de les notícies municipals, recomanacions i novetats sobre el coronavirus disposeu d'aquest web:

https://web.sabadell.cat/coronavirus

També hem obert un Telegram per oferir informació a la ciutadania amb motiu del coronavirus:

https://t.me/AjSabadell

I recordeu seguir canals oficials com el Canal Salut de la Generalitat de Catalunya: https://canalsalut.gencat.cat/ca/detalls/article/coronavirus

Infantil

 

Passa-t'ho bé
Te'l recomano
Tot el que trobaré
Tot el que faré
Bebeteca

Persones en atur adeqüen les zones verdes de les terrasses de la Clota del riu Ripoll amb programes d’ocupació del Vapor Llonch

jardi20Participants en programes d’ocupació de l’Ajuntament de Sabadell...

Participants en programes d’ocupació de l’Ajuntament de Sabadell estan desenvolupant tasques de manteniment de jardineria a les terrasses de la Clota i àmbit de llera del jardin20Riu Ripoll. Es tracta de 20 persones, en la majoria de casos provinents d’una situació atur de llarga durada i pertanyents a col·lectius amb greus dificultats per accedir al mercat de treball. La meitat d’aquestes persones són veïnes de la zona. En tots els casos disposen d’un contracte laboral del Vapor Llonch cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya a través del Programa de Treball i formació de Renda Mínima d’Inserció i del denominat projecte Treball als Barris.

Tal com indica el regidor de Treball i Empresa de l’Ajuntament de Sabadell, Eduard Navarro, “l’objectiu d’accions com aquestes que l’Ajuntament executa a través del Vapor Llonch és proporcionar a les persones participants, a més d’experiència laboral, les habilitats que facilitin la seva inserció laboral posterior al mercat ordinari desenvolupant a la vegada obres i serveis en benefici de la comunitat”.

Part del grup de jardineria hi treballa des de finals d’any i finalitzaran el contracte al juny i l’altra meitat ha començat aquest abril i hi seran fins a principis d’octubre. Actualment es troben al parc de la Clota de Can Puiggener i el treball que estan desenvolupant és la desbrossada de la prada, reperfilat de la planta arbustiva, apujada de brancatge dels arbres i poda de matollar. A l’àmbit de la llera, les feines es centraran a tallar la canya americana. Aquest lloc va ser durant molts anys un espai degradat, amb la construcció de nombroses barraques i amb funcions d'abocador. Segons el regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, el propòsit de l’Ajuntament de Sabadell és “recuperar el Ripoll amb el sanejament de les zones degradades, millorar la biodiversitat i potenciar la funcionalitat connectora d’aquest àmbit. Aquesta és una tasca que necessita un gran esforç per part de tothom i amb la col·laboració d’aquest programa ocupacional es pretén millorar també aquest paisatge fluvial”.

Per a la recuperació de l’entorn natural del Ripoll també s’han desenvolupat tasques de construcció, pintura o neteja viària, entre altres, en els últims temps, amb persones participants en programes d’ocupació.

jardiners20Contractació de persones en atur

Durant l’any 2016 es preveu superar la xifra de 485 persones usuàries en atur del Vapor Llonch com a participants en algun dels programes d’ocupació en les seves diferents modalitats. En aquests moments, ja s’han tancat els processos de selecció dels programes de formació i treball que es desenvoluparan durant la primera meitat de l’any 2016. Per a la resta de les convocatòries que puguin sorgir aquest any convé estar inscrit a l'OTG, ja que és des d'allà d'on es deriven els usuaris al Vapor Llonch. Només algunes convocatòries es publiquen exclusivament a la borsa de treball en línia, sabadelletreball.cat. El requisit fonamental per participar-hi és estar en situació d’atur. Però en funció de cada programa també hi ha uns condicionants d’edat i altres exigències. Cada convocatòria marca les característiques del perfil d’entrada.