PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Els participants a la Jornada de Síntesi del Pla Estratègic d’Acció Social li atorguen una nota de 8,7

peas26L’aspecte que ha obtingut més puntuació ha estat l’activitat participativa realitzada en grups

El Govern valora molt positivament la participació de les entitats i com s’està desenvolupant fins ara el procés d’elaboració del PEAS

valoracioPEASLa Jornada de Síntesi del Pla Estratègic d’Acció Social, celebrada dissabte el 30 d’abril, ha obtingut una puntuació de 8,68 punts sobre 10 per part dels assistents a la trobada. A la Jornada, que va analitzar els factors que generen exclusió i que alhora volia començar a consensuar els objectius que, com a ciutat, cal assolir en l’àmbit social, es van donar cita 64 persones, representant 45 entitats de Sabadell.

L’aspecte de la trobada que ha obtingut més puntuació ha estat l’activitat participativa realitzada en grups (un 8,8). També la ponència “Com generar canvis en la comunitat que redueixin les desigualtats socials”, a càrrec de l’economista i emprenedor social Miquel de Paladella, que ha obtingut un 8,7. La Jornada de Síntesi --que va comptar amb la presència de l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa-- s’emmarca en el procés d’elaboració del PEAS, el Pla que, de manera participativa i el més consensuada possible, definirà els objectius i les principals estratègies que cal impulsar a la ciutat per abordar i combatre les desigualtats i l'exclusió.

>Des del Govern municipal es valora molt positivament tant la participació com la marxa del procés per confeccionar el PEAS. En paraules del regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, “estem ja en un punt avançat del procés i com a Govern ja hem començat a abordar alguns aspectes de l’àmbit social on ja es veu que hi ha un consens evident. Fins ara estem molt satisfets de com s’està desenvolupant l’elaboració del Pla Estratègic, tant per la quantitat d’entitats que hi estan participant com també per la qualitat de les aportacions que estem recollint”. Fernàndez ha afegit que “confiem que el món associatiu continuï participant activament en tot aquest procés per assolir tots junts un veritable Pla de Ciutat”.

La Jornada de Síntesi va donar continuïtat a la sessió sobre emergència social celebrada al febrer, on es van abordar les principals preocupacions i necessitats per arribar a una diagnosi compartida de ciutat. Dissabte passat la feina es va centrar en analitzar els factors que generen exclusió i en consensuar objectius. En aquest sentit, ja s’estan començant a treballar tres blocs del futur Pla Estratègic:

  • Els principis que regiran el PEAS.
  • Els pilars estratègics on cal actuar, és a dir aquells factors que generen desigualtat i pobresa.
  • Els aspectes organitzatius i de coordinació on cal incidir per lluitar contra l’exclusió.

Dins el procés d’elaboració del PEAS, aquest mes de maig, s’ha programat una jornada dels i les professionals de la Regidoria d’Acció Social. També aquest mes es constituirà el grup motor del Pla, integrat per experts acadèmics de l’àmbit social, representants del teixit associatiu i professionals de la regidoria. El grup motor treballarà per acabar de sintetitzar els resultats de les diferents jornades.

Al juny és previst continuar avançant per definir l’assoliment dels objectius fixats amb mesures i actuacions concretes. És previst que el Pla Estratègic d’Acció Social de Sabadell pugui estar enllestit al mes de juliol.