PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Festa Major d’enguany gaudirà de nous espais

S'optimitzen recursos i espais i alhora s'amplia l'abast territorial de la festa...

 S'optimitzen recursos i espais i alhora s'amplia l'abast territorial de la festa fm16espais1

La Festa Major del 2016 incorporarà alguns canvis significatius, entre els quals hi ha el dels espais on es duen a terme les activitats. Per aquest motiu, s'han definit tres tipus d'espais: la zona central, la d’activitats cíviques i dues zones descentralitzades, amb la voluntat de recuperar el Passeig com a àmbit bàsic i fonamental de la festa, com també de potenciar l'Eix Macià com a espai de festa jove. A més, es vol ampliar l'abast territorial de la Festa Major, amb la incorporació de dos escenaris nous, l’un al nord –concretament l'avinguda de la Concòrdia– i l'altre al sud –a les places de Montserrat Roig i Mestre Planes.

Es mantenen també espais que ja són tradicionals, com la plaça del Dr. Robert, la de Sant Roc, la plaça Vallès, el Casal Pere Quart i el parc de Catalunya.

Pel que fa a la festa jove, es potenciarà un gran espai aglutinador de la festa, integrat dins el nucli urbà i amb el màxim de garanties. Així, desapareix l'espai de la ronda de Ponent i l'ocupació del Turull per Barraques, que enguany es situaran a l’avinguda de Francesc Macià.

La fira d'atraccions es mantindrà també a l'avinguda de Francesc Macià, però situada en el tram superior.

El programa d'actes també incorporarà novetats, però com és habitual, es presentaran públicament al mes de juliol, un cop tots els detalls estiguin confirmats.

El procés participatiu continua endavant 

Algunes de les ubicacions de la Festa Major, així com algunes de les activitats, s'han incorporat a la festa del 2016 després de recollir propostes que comencen a sorgir del procés participatiu per repensar la Festa Major que s’està duent a terme. Tot i que l’objectiu és que el resultat del debat es traslladi en el disseny de la festa del 2017, l’Ajuntament ja va avançar que hi podria haver algun canvi en la Festa Major d’enguany. El procés participatiu va començar el dissabte 5 de març amb una jornada al Casal Pere Quart que tenia per objectiu de fer un diagnòstic de la festa. Posteriorment, el 12 de maig, la Biblioteca Vapor Badia va acollir una jornada sobre el relat de la Festa Major. Finalment, el 26 de maig, a l’Institut Pau Vila, es va tractar el programa d’actes de la Festa Major, com també els espais on es duen a terme els actes. Les properes sessions seran l’11 de juny a Cal Balsach i el 29 de juny al Casal Pere Quart.

Espais Festa Major