PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Flipart - Monogràfics d'arts

A qui s'adreça: 
Alumnes d'ESO, batxillerat i formació professional.
 
Descripció:
Els monogràfics d’arts són una activitat del programa FlipArt de la Diputació de Barcelona que tenen com a objectiu donar a conèixer als centres docents unes quantes disciplines escèniques a partir d’una introducció pràctica adreçada als alumnes. Al final es farà una breu presentació del treball realitzat per compartir-lo amb els companys del centre.
Hi poden participar tots els centres de secundària, batxillerats, cicles formatius de la província de Barcelona. Tots els centres que participin al programa FlipArt poden optar a una sessió gratuïta. Els centres que participen a l'Anem al Teatre poden optar a dues sessions.
FlipArt és un programa gratuït per als ajuntaments i per als centres docents. El cost és assumit integrament per la Diputació de Barcelona. Les sessions s'adjudiquen per ordre d'arribada de les preinscripcions i segons disponibilitat dels artistes. Els artistes i professionals participants són:
 
MONOGRÀFICPROFESSOR/A
Teatre Marta Pérez i Carme Pla
Teatre Musical Guillem Cirera
Rap Pau Llonch
Tècniques de circ Eli Coll i Jordi Mas
Mobildoc Èric Motjer
Còmic KAP
 
Objectius:
- Acostar els artistes als instituts de secundària per tal d'incentivar la presència de les arts escèniques entre els joves.
- Difondre entre els joves, les experiències dels artistes: la seva trajectòria, les seves vivències, les dificultats trobades.
 
Competències bàsiques:
- Competència artística i cultural
- Competència d’aprendre a aprendre
- Competència d’autonomia i iniciativa personal

MONOGRÀFIC DE TEATRE

El monogràfic de teatre pretén acostar els joves al món de la interpretació teatral, posant en pràctica tècniques com la improvisació, el treball del text, la creació del personatge, entre d’altres.
Les sessions consisteixen en:
- Introducció a la creació d’un espectacle.
- Exercicis d’escalfament, relaxació, respiració, atenció i interacció.
- Treball pràctic d’improvisació a partir de diferents exercicis.
- Introducció al treball del text.
El taller ofereix eines i recursos pràctics per a desenvolupar aspectes bàsics de l’acció teatral. En definitiva, és una aposta per al desenvolupament personal i per al treball en equip.

Professores: Marta Pérez i Carme Pla
Carme Pla i Marta Pérez, de la companyia T de Teatre,desenvoluparan al monogràfic el fet de compartir la seva experiència, metodologia i el “sentit” de l’humor que les caracteritza.La companyia T de Teatre es va crear l’any 1991 per cinc actrius que acabaven de sortir de l’Institut del Teatre. Han protagonitzat obres de molt d’èxit, com Petits contes misògins,Homes!, Criatures, Delicades, Dones com jo, entre moltes altres. Van realitzar sis temporades de l’èxit televisiu de TV3Jet Lag. Criatures va ser nominada als Premis Max a millor espectacle teatral i va rebre el Premi Butaca al millor text teatral (1998).Actualment estrenen E.V.A, dins el marc del Festival Grec,sota la direcció de Jorge Manrique.


MONOGRÀFIC DE TEATRE MUSICAL

En el teatre musical es troben les tres disciplines que formen les arts escèniques: la interpretació, el cant, i la dansa. En el cas de la dansa, el teatre musical es nodreix molt de la tècnica jazz; tant, que fins i tot ha creat un estil dins la dansa, el Broadway style, que engloba grans coreògrafs com Bob Fosse, Jerome Robbins i Gene Kelly. Aquest monogràfic comprèn, en cada sessió, els apartats següents: