PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell participa en les II Jornades de la Federació Intervegas, amb la voluntat de dinamitzar el Parc Agrari

Tècnics de l'Ajuntament de Sabadell hi han participat a Villenas...

IntervegasTècnics municipals han participat aquest cap de setmana en les II Jornades de la Federació Intervegas que s’han fet a Villena (Alt Vinalopó), una trobada que ha tingut per objectiu promoure i executar mesures per protegir els territoris agraris històrics.

Les Jornades han estat un espai per potenciar el desenvolupament d’activitats agroecològiques a les zones agràries que envolten les ciutats. A més, s’han intercanviat experiències relacionades amb la biodiversitat agrària i la sobirania alimentària.

La voluntat municipal és aplicar algunes de les experiències al Parc Agrari de Sabadell, que és un espai agroforestal protegit no urbanitzable, amb un paisatge que combina boscos i torrents amb terres de conreu de secà i regadiu.

El parc disposa de 586 hectàrees, on es troben elements representatius del patrimoni natural i arquitectònic de la ciutat, i combina la propietat i la gestió privada –el 78% de l'espai– amb la propietat i gestió pública –el 22% de l'espai).

Al Parc Agrari es desenvolupa una important recerca agrària de cultius vegetals autòctons, per mitjà de la Fundació Miquel Agustí.