PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Un projecte municipal sobre estratègies d’innovació en l’economia local rep una subvenció europea de 380 mil €

Aquest projecte és un dels dos únics liderats per municipis catalans...

Aquest projecte, finançat pel fons Feder de la Unió Europea, és un dels dos únics liderats per municipis catalans relos321

El programa Interreg Europe, finançat pels fons Feder, ha aprovat el projecte RELOS3, dissenyat i liderat per l‘Ajuntament de Sabadell i que implicarà el treball conjunt entre diferents regions i ciutats europees especialitzades econòmicament en sectors similars als de Sabadell. El projecte, a desenvolupar en quatre anys, rebrà una aportació del Feder de 380 mil euros.

Sota el nom RELOS3 “From Regional to Local: Successful deployment of the Smart Specialization Strategies”, i en consonància amb l’esperit del programa Interreg Europe, es proposa millorar el desplegament de les estratègies d’especialització intel·ligent (RIS3) arreu d’Europa mitjançant una major implicació dels actors locals i subregionals en aquest procés.

Els socis que acompanyaran a Sabadell durant el projecte –el qual liderarà a través del servei de Promoció Econòmica- són regions i ciutats que han decidit especialitzar-se en sectors similars als de Sabadell com són la indústria avançada i el disseny i les TICs aplicades a la indústria, fet que farà més comparables les bones experiències sorgides en cada regió.

El grup el formen set regions o ciutats: ciutat metropolitana de Bologna (Itàlia); regió de Wielkopolska (Polònia); Ciutat d’Emmen (Països Baixos); Ciutat de Tartu (Estònia); regió Macedònia Oriental (Grècia); Agència de desenvolupament econòmic de Malta; i Sabadell, com a líder del projecte.

Objectius

Un dels objectius principals serà dissenyar accions en l’àmbit del desenvolupament econòmic local en línia amb les estratègies regionals d’especialització intel·ligent de cada soci. La finalitat és que el conjunt d’accions tingui impacte en l’àmbit local. A més, es buscarà la cooperació transnacional entre territoris amb àmbits d’especialització similars i complementaris.

Les activitats que es duran a terme inclouen tallers transnacionals i visites per intercanviar bones pràctiques sobre com reforçar l'especialització a un territori (des del punt de vista d'empreses, perfils professionals, formació, col·laboració pública/privada, etc...); la formació de grups de suport local amb entitats del territori per tal de coproduir les accions; esdeveniments d’àmbit local o regional per fomentar la innovació; esdeveniments de capacitació per personal tècnic i càrrecs electes; i estudis de cas.

El projecte tindrà una durada de 4 anys i mig que es dividirà en dues fases de 2 anys i mig i 2 anys respectivament.

Dels 66 projectes aprovats, 14 són de ciutats espanyoles i només dos són catalanes. 

Informació