PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Jornada per replantejar el futur del Parc Agrari de Sabadell

Es va debatre la necessitat d’avançar cap a la sobirania alimentària...

Es va debatre la necessitat d’avançar cap a la sobirania alimentària parcagrari24

El dissabte 22 d’octubre va tenir lloc, al Casal Pere Quart de Sabadell, la jornada Re-pensem el Parc Agrari, que va reunir diferents agents amb la intenció de replantejar el futur d’aquest parc del rodal de Sabadell. Hi van intervenir el tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga; Josep Montasell, tècnic de territori de la Diputació de Barcelona, i Adrià Garriga i Miquel Saus, tècnics de l’estudi per a la dinamització del Parc.

L’objectiu era, d’una banda, ampliar la potencialitat del rodal com a zona agrícola. En aquest sentit, Joan Berlanga, ha afirmat que “l’Ajuntament és propietari de diferents hectàrees que tenen la qualificació d’ús agrícola i que actualment algunes no es cultiven. Cal fer accions perquè l’any 2017 es comencin a conrear totes”. A més, segons el regidor, fóra bo que la denominació parc agrari s’estengués a altres les zones agrícoles de la ciutat com, per exemple, els horts del riu Ripoll.

En segon lloc, es va debatre la necessitat que les terres del rodal siguin realment productives i que es pugui avançar cap al concepte de sobirania alimentària. Berlanga ha declarat que “hem de treballar perquè al rodal es cultivin productes que ens permetin anar cap a un consum més responsable i de quilòmetre zero. És bo que tanquem el cicle consumint-los a Sabadell mateix".